Tisková zpráva: Vybrané komponenty Microsoft Windows NT do Digital UNIX společnosti Compaq

Praha, 3. prosince 1998 - Společnosti Compaq Computer Corporation a Microsoft Corporation uvedly v polovině září další technologickou iniciativu, která rozšiřuje interoperabilitu 64bitového Digital UNIXu společnosti Compaq s operačním systémem Microsoft Windows NT. Tato iniciativa je určená pro podniky, které ve svých datacentrech využívají platformy Windows NT Server i UNIX a zároveň nutně potřebují zabezpečit vysokou úroveň jejich interoperability. Navíc jim záleží na ochraně vlastních aktiv v podobě realizovaných investic, uložených dat, softwaru a lidských zdrojů. Tato iniciativa přinese zákazníkům obou firem nákladově efektivní a z hlediska obsluhy snadný operační systém Windows NT společně s pokročilým UNIXovým clusteringem, rozšiřitelností OLTP a robustností operačního systému Digital UNIX firmy Compaq.

Do obou uvedených operačních systémů byl už v minulosti začleněn výrazný stupeň interoperability. K již vybudovanému základu, realizovaném v rámci programu AllConnect, nyní přispívá Compaq a Microsoft dalšími rozšířeními, např. o:

· Podporu pro Microsoft Component Object Model (COM) na operačním systému Digital UNIX společnosti Compaq, umožňující lepší integraci aplikací mezi oběma operačními systémy

· Vývoj interoperability v oblasti bezpečnosti a řešení Active Directory

· Interoperabilní služby pro zpracování transakcí a správu dat, což umožní spolehlivé vykonávání sdílených, heterogenních transakcí a databázových operací (ODBC,...)

Některé z těchto technologií byly či budou začleněny také do platforem OpenVMS a Tandem NonStop, čímž se zvýší i jejich interoperabilita s Windows NT. Téměř všechny společnosti v americkém žebříčku firem Fortune 500 nyní pracují v heterogenním prostředí, které využívá Microsoft Windows NT v automatizaci obchodních procesů, ale svá centralizovanější databázová vyhledávání a transakce provozují na systémech jako Digital UNIX, NonStop Kernel nebo OpenVMS firmy Compaq. Jelikož velké podniky velmi rychle zavádějí další softwarové aplikace na novějších robustnějších verzích operačního systému Windows NT, stává se pro ně v procesu výběru operačního systému velmi důležitým prvkem interoperabilita s 64-bitovou technologií.

" Zákazníci budou mít velký prospěch hlavně ze snížení složitosti a rizika, " myslí si Paul Maritz, viceprezident divize pro platformy a aplikace společnosti Microsoft. " Zákazníci se nám svěřují s potřebou programovacího prostředí a interoperabilních služeb s vysokou úrovní integrace mezi jejich aktivami vloženými do operačního systému Windows NT a aktivami vloženými do UNIXu."

"Společnosti Compaq a Microsoft mají v úmyslu vytvořit mezi systémy Windows NT Server a Digital UNIX interoperabilitu podnikové úrovně, " řekl John T. Rose, viceprezident a generální ředitel divize pro podnikové vypočetní systémy společnosti Compaq. " Operační systém Digital UNIX od Compaqu chápe interoperabilitu s Windows NT spíše jako spolupráci než jako konkurenci. Možnosti plynoucí našim zákazníkům ze zavádění a využívání vysoce dostupných heterogenních systémových prostředí, které jsou integrované se základními službami operačního systému Windows NT, jako jsou například COM a Windows NT Security, se tak výrazně rozšíří. "

" Zatímco mnoho dodavatelů operačního systému UNIX zatím pouze posilňuje svou interoperabilitu s Windows NT, Compaq realizuje strategické investice a už dosáhl špičkového modelu pro architekturu heterogenního datacentra, " poznamenal Michael Goulde, viceprezident pro vývoj společnosti Patricia Seybold Group. " Systémy Alpha společnosti Compaq, na kterých běží UNIX i Windows NT, sehrávají významnou roli ve strategii ochrany podnikových investic do IT. "

O společnosti Compaq Computer

Společnost Compaq Computer byla založena v roce 1982 a je společností činnou v oblasti informačních technologií. Compaq je druhou největší počítačovou firmou na světě a největším globálním dodavatelem osobních počítačů. Společnost Compaq vyvíjí a prodává hardware, software, řešení a služby včetně počítačových řešení pro velké podniky, kritická obchodní řešení, síťové a komunikační produkty, komerční a spotřebitelské desktopové a přenosné osobní počítače. Produkty značky Compaq jsou prodávány ve více než 100 zemích světa prostřednictvím sítě autorizovaných prodejců. Informace o společnosti Compaq naleznete na adrese http://www.compaq.com a http://www.compaq.cz

KRACK: Key Reinstallation Attacks
Nepříjemné překvapení: I vaše wi-fi je zranitelná, odhalili experti

Bezpečnostní odborníci varují: zabezpečení bezdrátového připojení wi-fi pomocí WPA2 nelze považovat za bezpečné. Výzkumníci upozorňují, že zranitelností...  celý článek

Fronty jsou typické také pro prodejny firmy Apple ve chvílích, kdy startuje...
Reklamní průmysl zuří. Apple přestal sdílet historii prohlížení uživatelů

Při příležitosti aktualizace operačního systému a vyhledávače Safari udělala minulý měsíc společnost Apple důležitý krok k ochraně soukromí uživatelů....  celý článek

TrueDepth fotoaparát u iPhonu X
Čelní foťák iPhonu X doženou ostatní nejdřív za dva roky, tvrdí analytik

Příchod iPhonu X očekávají nejspíše desítky milionů applistů z celého světa. Po třech letech okoukaného designu totiž přijde zcela nový přístroj s obřím...  celý článek

Za nový iPhone 8 si nechal na ruku vytetovat logo T-Mobilu
Chtěl iPhone zdarma a tak si nechal vytetoval logo T-Mobilu

Neobvyklý způsob, jak si pořídit nový mobil, zvolil muž z USA. Domluvil se s ředitelem T-Mobilu, že si nechá vytetovat logo tohoto operátora na ruku výměnou za...  celý článek

Huawei Mate 10 Pro
Tak nízkou cenu nikdo nečekal. Huawei Mate 10 Pro zatopí konkurenci

Huawei představil v Mnichově nový špičkový smartphone Mate 10. Překvapí hned v několika ohledech. Stejně jako nové iPhony má neuroprocesor, který se sám učí,...  celý článek

Příchod sítí 5G je plánován na rok 2020
Nástup sítí 5G je zase o něco blíže. První vysílače jsou v Berlíně

Berlín Příchod sítí 5G je plánován až na rok 2020, ale k důležitým milníkům dochází už teď. Společnost Deutsche Telekom spustila první evropské vysílače umožňující...  celý článek

Fronty jsou typické také pro prodejny firmy Apple ve chvílích, kdy startuje...
Reklamní průmysl zuří. Apple přestal sdílet historii prohlížení uživatelů

Scotty Allen s iPhonem 7, do kterého přidal sluchátkový port
Nadšenec se podomácku zbavil největší chyby nových iPhonů

Internetový kutil Scotty Allen se skutečně nezastaví před žádným obtížným úkolem. Poté, co si letos v dubnu podomácku sestavil z náhradních dílů funkční iPhone...  celý článek

Vyfoťte, vystavte, prodejte

Prodávejte jednoduše přes mobilní aplikaci Bazar eMimino.cz.