Tisková zpráva: SPT TELECOM, a.s. nabízí nové služby pro ostatní telekomunikační firmy

Od 1. června 1999 rozšiřuje akciová společnost SPT TELECOM svou nabídku o nové služby velkoprodeje DIGITAL NETWORK a IP Tranzit. Ty jsou určeny pro jiné firmy v ČR, které poskytují telekomunikační služby svým zákazníkům.

Na počátku roku 1999 byly v SPT TELECOM, a.s. odděleny služby a péče o koncové zákazníky od oblasti velkoprodeje určené pro jiné firmy působící na telekomunikačním trhu. Výsledkem tohoto opatření je zajištění transparentnosti činnosti SPT TELECOM, a.s. jak ve vztahu ke svým zákazníkům, tak i konkurentům.

Poskytováním zmíněných služeb velkoprodeje byl v rámci akciové společnosti SPT TELECOM pověřen úsek služby sítě, který je mimo jiné zodpovědný také za propojování s ostatními telekomunikačními operátory.

Portfolio služeb velkoprodeje zahrnuje kromě klasických služeb nabízených také koncovým zákazníkům (jako jsou např. pronajaté okruhy) i speciální produkty určené pouze pro tento segment trhu. Mezi ně patří právě dvě nově zaváděné služby - DIGITAL NETWORK a IP Transit.

Služba DIGITAL NETWORK

DIGITAL NETWORK je určena internetovým provozovatelům a poskytovatelům služeb s přidanou hodnotou, kteří nabízejí své služby koncovým zákazníkům. Prostřednictvím služby DIGITAL NETWORK jsou jednotliví uživatelé připojováni k síti poskytovatele či k síti internet.

Výhodou služby je snížení nákladů na přístup koncových uživatelů, vysoká spolehlivost a bezpečnost přenosu dat. Poplatky za využití DIGITAL NETWORK jsou nezávislé na objemu přenášených dat. Služba bude již od počátku dostupná na většině území České republiky.

Celkem tři nabízené varianty s různými přenosovými rychlostmi umožní zákazníkům volbu optimální varianty, která bude nejlépe odpovídat jejich požadavkům a možnostem.

IP Tranzit (IP/ATM - přímý přístup do internetu v USA a IP připojení prostřednictvím sítě EuroRing)

IP Tranzit nabízí připojení k evropským a celosvětovým páteřním IP sítím pro poskytovatele služeb internetu (ISP) v České republice. Základním produktem této služby, který SPT TELECOM, a.s. od října 1998 nabízí je IP/ATM - přímý přístup do internetu v USA prostřednictvím globální sítě ATM. Mezi hlavní výhody této služby patří plně garantovaná kvalita daná technologií ATM a přístup do Internetu v USA, kam směřuje většina mezinárodního internetového provozu z České republiky.

Od druhé poloviny roku 1999 rozšíří SPT TELECOM, a.s. nabídku služby IP Tranzit o možnost připojení k internetu prostřednictvím největší panevropské páteřní IP sítě EuroRing. Nová služba umožní internetovým provozovatelům snížení nákladů na mezinárodní připojení a zároveň jim zajistí vysokou kvalitu a dostupnost spojení.

ISP budou připojeni přímo prostřednictvím pražského přístupového bodu sítě EuroRing, který by měl být podle plánu zprovozněn již 1. května 1999.

Portfolio smartphonů Samsung
Devět letošních Samsungů, který je nejzajímavější?

Samsung letos na našem trhu uvedl celkem 9 různých modelů napříč řadami J, A, S a Xcover. Měli jsme v redakci unikátní příležitost nafotit je všechny pohromadě...  celý článek

iPhone 8 Plus
iPhone 8 je tak výkonný, že tomu nevěřil ani tvůrce testu Geekbench

Výkon nového procesoru A11 Bionic od Applu vyrazil dech i tvůrci benchmarku Geekbench. Nedokáže pochopit, že smartphony s Androidem tak zaostávají.   celý článek

Nokia 7
Nokia má novou sedmičku. Výbavou zaujme, cenou spíše ne

Další přírůstek do rodiny obnovené značky Nokia nese pořadovou číslovku sedm a vyplňuje prostor mezi střední třídou v podobě Nokie 6 a špičkovou Nokií 8. Její...  celý článek

Příchod sítí 5G je plánován na rok 2020
Nástup sítí 5G je zase o něco blíže. První vysílače jsou už postavené

Berlín Příchod sítí 5G je plánován až na rok 2020, ale k důležitým milníkům dochází už teď. Společnost Deutsche Telekom spustila první evropské vysílače umožňující...  celý článek

Asus Zenfone 4 Selfie Pro
U volební urny neroztahujte selfie tyčku. Fotit však zakázáno není

Mobily budou hrát u právě probíhajících parlamentních voleb specifickou roli - spousta lidí si jimi bude dokumentovat svoji aktivitu při volbách. Co je ve...  celý článek

Nahradí otisky prstů skener obličeje?
Měla to být největší inovace roku, ale nezvládl ji ani Apple

Dlouhé měsíce se o ní mluvilo, měl ji mít Samsung S8, pak to měla být klíčová vlastnost nového iPhonu. Jestliže výrobci už umí displeje zahnout a roztáhnout...  celý článek

Úvod do nové webové aplikace Google Photos
Prahli po exkluzivních tapetách, získali neomezené úložiště u Googlu

Možnost ukládat bezplatně neomezené množství fotografií a videí v plném rozlišení na Google Photos je výsadou uživatelů referenčních smartphonů společnosti...  celý článek

Microsoft Lumia 950 a 950 XL
Microsoft konečně přiznal, že jsou Windows na mobilech mrtvá

Viceprezident Microsoftu v sérii příspěvků na Twitteru potvrdil konec mobilních Windows. Softwarový gigant už nějakou dobu nemá v přípravě žádné hardwarové ani...  celý článek

Avokádové quacamole

Rychlovka, kterou zvládne a miluje každý.