Tisková zpráva: Společnosti Iridium a Motorola společně poskytly pomoc státům Střední Ameriky postiženým ničivým hurikánem "Mitch"

Ve snaze poskytnout velmi potřebnou podporu při komunikaci státům Střední Ameriky, které byly postiženy ničivým hurikánem „Mitch", společnosti IRIDIUM a Motorola spojili své síly k bezplatnému poskytnutí telefonních přístrojů IRIDIUM a satelitních telefonních služeb oddílům záchranářských organizací a vyšším vládním úředníkům koordinujícím práce v postižených oblastech.
Praha, Washington, D.C., 6. listopadu 1998 - Ve snaze poskytnout velmi potřebnou podporu při komunikaci státům Střední Ameriky, které byly postiženy ničivým hurikánem "Mitch", společnosti IRIDIUM a Motorola spojili své síly k bezplatnému poskytnutí telefonních přístrojů IRIDIUM a satelitních telefonních služeb oddílům záchranářských organizací a vyšším vládním úředníkům koordinujícím práce v postižených oblastech.

Telefonní přístroje, vyrobené společností Motorola pro právě spuštěný satelitní systém IRIDIUM , umožní záchranářům a úředníkům komunikovat i přesto, že byla zničena lokální pozemní i radiová telekomunikační infrastruktura. Celkově 46 telefonních přístrojů bylo dodáno do Kostariky, Guatemaly, Salvadoru, Hondurasu a Nikaragui. Motorola též zaslala 80 vysoko kapacitních baterií, sítových adapterů a napájecích kabelů do autozapalovače, aby zajistila možnost dlouhodobého používání. Společnost IRIDIUM pak navíc zajistí bezplatné použití satelitních telefonických služeb až do konce roku 1998. Mezitím záchranáři provedli prostřednictvím satelitního systému více jak 800 telefonních hovorů.

"Tyto telefonní přístroje IRIDIUM umožní při záchranných operacích ve střední Americe vytvořit nepřetržité telefonní spojení v místech, kde neexistuji jiná možnost uskutečnit telefonický hovor," řekl Ed Staiano, CEO společnosti IRIDIUM . "doufáme, že toto přispění satelitními telefony a jejich bezplatným provozem velmi výrazně podpoří úsilí o obnovu pomůže obyvatelům zničených oblastí k rychlejšímu návratu do normálního života."

Telefony jsou v současné době již využívány následujícími institucemi: Nicaragua Emergency Commission, National Emergency Committee in El Salvador, Energy and Telecommunications General Superintendency of El Salvador, National Emergency Committee in Costa Rica, National Coordinator for Disaster Relief in Guatemala a členové vlády Hondurasu.

IRIDIUM fakta

IRIDIUM je první globální bezdrátová komunikační síť, která kombinuje celosvětovou dostupnost prostřednictvím sítě 66-ti nízkoletících orbitálních družic a pozemních radiových systémů. Umožňuje tak uživatelům s pomocí kapesních telefonů a pagerů neomezeně komunikovat prakticky kdekoli na světě. Poskytne stoprocentní celosvětové pokrytí signálem na pevnině, na moři a ve vzduchu.

IRIDIUM LLC, ve stručnosti IRIDIUM , je mezinárodní konsorcium vedoucích telekomunikačních a průmyslových podniků, které investují do rozvoje a realizace služeb společnosti IRDIUM. V roce 1995 byla založená společnost IRIDIUM Communications Germany GmbH (ICG) se sídlem v Düsseldorfu. Podnik je stoprocentní dceřinnou společností firmy o.tel.o, telekomunikační společnosti koncernů VEBA a RWE.

Na společnosti IRIDIUM se podílejí následujíce organizace:

IRIDIUM Africa Corp., IRIDIUM Canada Inc., IRIDIUM China (Hong Kong) Ltd., IRIDIUM India Telecom Limited, IRIDIUM Middle East Corp., IRIDIUM SudAmerica Corp., Khrunichev State Research and Production Space Center of the Russian Federation, Lockhead Martin Corporation, Motorola Inc., Nippon IRIDIUM Corporation, o.tel.o, Pacific Electric Wire & Cable Co., Ltd., Raytheon Company, SK Telecom, Sprint Corporation, Societa Finanziara Telefonica per Azioni, Thai Satellite Telecommunications Co., Ltd.

Vedoucímu hotelové služby explodoval v kapse košile Samsung Galaxy Grand Duos.
V kapse košile ucítil teplo, krátce poté jeho samsung explodoval

Nepříjemné chvilky zažil o poslední zářijové sobotě 47letý hotelový provozní Yulianto, v náprsní kapse jeho košile mu totiž explodoval telefon Samsung Galaxy...  celý článek

Honor 6A
Nenápadný premiant nižší třídy. Vyzkoušeli jsme Honor 6A

Nejlevnější model v nabídce značky Honor je dobrým příkladem toho, jak se mají dělat levné smartphony. Soustředí se na baterii, kvalitu displeje a na systém,...  celý článek

Nové ovládací centrum umožňuje přidávat další funkce.
Nový Android má extrémně málo smartphonů. U Applu je to úplně jinak

Díky tomu, že Apple si sám vyvíjí software i hardware, je aktualizace iPhonů a iPadů velmi snadná. Naopak Android má roztříštěnou základnu přístrojů od tisíců...  celý článek

Navigace testuje majáky v pražskému tunelu
Mobil se neztratí ani v tunelu Blanka. Zkusili jsme testovací majáky Waze

Populární navigační aplikace Waze se v Praze možná dočká příjemného vylepšení. V tunelu, kde není dostupný signál z navigačních satelitů GPS, se bude...  celý článek

iPhone X
iPhonů X bude zoufale málo. Vyprodáno může být za pár minut

Uvedení iPhonu X se blíží, předobjednávky Apple spustí za několik dnů a první kusy zamíří ke koncovým zákazníkům už 3. listopadu. Telefonů však bude ve...  celý článek

Úvod do nové webové aplikace Google Photos
Prahli po exkluzivních tapetách, získali neomezené úložiště u Googlu

Možnost ukládat bezplatně neomezené množství fotografií a videí v plném rozlišení na Google Photos je výsadou uživatelů referenčních smartphonů společnosti...  celý článek

Za nový iPhone 8 si nechal na ruku vytetovat logo T-Mobilu
Chtěl iPhone zdarma a tak si nechal vytetoval logo T-Mobilu

Neobvyklý způsob, jak si pořídit nový mobil, zvolil muž z USA. Domluvil se s ředitelem T-Mobilu, že si nechá vytetovat logo tohoto operátora na ruku výměnou za...  celý článek

KRACK: Key Reinstallation Attacks
Nepříjemné překvapení: I vaše wi-fi je zranitelná, odhalili experti

Bezpečnostní odborníci varují: zabezpečení bezdrátového připojení wi-fi pomocí WPA2 nelze považovat za bezpečné. Výzkumníci upozorňují, že zranitelností...  celý článek

Hledáte maminku v okolí na společné aktivity?

Tyhle maminky na eMimino.cz jsou na tom stejně.