Tisková zpráva: Společnost CZCOM s.r.o. ohlásila upgrade své satelitní linky Telenor na 768 kb/s

Hradec Králové, 11.12.98 - Dnes společnost CZCOM s.r.o. oznámila další rozšíření konektivity své sítě do zahraničí. Díky spolupráci s firmou Telenor, která provozuje celoevropskou satelitní páteřní síť, zvýšil CZCOM k 10.prosinci 1998 svoji konektivitu prostřednictvím tohoto satelitního spoje o 256kb/s na současných 768kb/s. Tato investice pomohla k dalšímu zkvalitnění průchodnosti a zvýšení rychlosti sítě CZCOM. CZCOM tak může uspokojit poptávku mnoha dalších zájemců o připojení do Internetu jak pomocí dial-up připojení, tak prostřednictvím pevných linek.

Vysoká kvalita služeb

Společnost CZCOM s.r.o. tak pokračuje v nastoupeném trendu stálého zkvalitňování poskytovaných služeb. Pomocí špičkových technologií a promyšlenému technickému plánování rozvoje sítě přípojných bodů je vždy připraveno minimálně o 20% více linek a kvalitních modemů, než je maximální počet současně pracujících uživatelů. To znamená, že se zákazníci dovolají vždy na první pokus. Navíc mají zákazníci k dispozici instalační CD ROM, který umožňuje nainstalovat připojení k Internetu bez problémů doslova za pět minut.

Neustálá technická podpora

Společnost CZCOM s.r.o. poskytuje svým obchodním partnerům technickou podporu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Právě po tuto dobu je k dispozici technická podpora odborníků společnosti CZCOM s.r.o. při řešení jakýchkoliv technických problémů a případných potíží při zabezpečování maximální průchodnosti a kvality sítě.

O společnosti CZCOM s.r.o.

Společnost CZCOM s.r.o vznikla v roce 1996. Již od počátku své existence se zaměřila na poskytování služeb Internetu. Za 3 roky svého působení vybudoval CZCOM jednu z největších sítí přípojných bodů do Internetu v České republice a díky této síti nezůstal bez pokrytí službami CZCOMu žádný kraj České republiky. V současné době čítá síť CZCOM již více než 40 přípojných bodů. Společnost je díky špičkové technologii, kterou používá schopna poskytovat Internet jak rychlostí 33.6kb/s, tak 56K a novinkou je poskytování služeb ISDN. Cílem společnosti je poskytování komplexních služeb Internetu od základního připojení dial-up uživatelů až po připojení sítí LAN prostřednictvím pevní linky. Další oblastí služeb jsou služby typu Web-design, Elektronický obchod, ale i realizace a správa Virtuálních privátních sítí s kódovaným přenosem dat. K poskytování kvalitních služeb Internetu je samozřejmě nutné mít k dispozici kvalitní konektivitu, a proto je síť CZCOMu součástí sdružení NIX (2Mb/s) a navíc je do zahraničí propojena vlastními, jak satelitními (Telenor 768kb/s - Nittedal), tak i metalickými (EBONE 512kb/s - uzel EBONE v Praze) spoji. Veškeré informace o topologii sítě společnosti CZCOM s.r.o., o poskytovaných službách, referenčních zákaznících a veškerou obchodní a technickou podporu najdete na stránkách http://www.czcom.cz.

Funkční 18palcový OLED displej lze nyní srolovat do 3cm ruličky.
Za tři roky budou mít iPhony ohebný displej. Samsung ostrouhá

iPhone se podle zákulisních informací dohodl s LG na vývoji ohebného displeje pro budoucí iPhony. Samsung tak přijde o lukrativní byznys.  celý článek

Fotografické čipy Samsung ISOCELL
Už nebudou vykukovat. Samsung představil mobilní foťáky Isocell

Špičkové chytré telefony mnohým nahradí digitální kompakt. Z fotografických čipů pro smartphony se tak stává zajímavý segment a Samsung patří i v tomto směru...  celý článek

Smartphony OnePlus sbírají a odesílají některá uživatelská data na servery v USA
Populární smartphony šmírují uživatele. Denně odešlou desítky MB dat

Matematik a softwarový inženýr Chris D. Moore si všiml podivného chování svého smartphonu OnePlus 2. Zjistil, že telefon sbírá až podezřele podrobné informace...  celý článek

Nokia 7
Nokia má novou sedmičku. Výbavou zaujme, cenou spíše ne

Další přírůstek do rodiny obnovené značky Nokia nese pořadovou číslovku sedm a vyplňuje prostor mezi střední třídou v podobě Nokie 6 a špičkovou Nokií 8. Její...  celý článek

ZTE Axon M
Výjimečný rozevírací smartphone je tu, ale konstrukce je zvláštní

Na rozkládací smartphony s ohebnými displeji se čeká už nějaký ten pátek. Nové ZTE Axon M sice přináší rozevírací koncepci, ovšem ohebný displej nemá. To...  celý článek

KRACK: Key Reinstallation Attacks
Nepříjemné překvapení: I vaše wi-fi je zranitelná, odhalili experti

Bezpečnostní odborníci varují: zabezpečení bezdrátového připojení wi-fi pomocí WPA2 nelze považovat za bezpečné. Výzkumníci upozorňují, že zranitelností...  celý článek

Microsoft Lumia 950 a 950 XL
Microsoft konečně přiznal, že jsou Windows na mobilech mrtvá

Viceprezident Microsoftu v sérii příspěvků na Twitteru potvrdil konec mobilních Windows. Softwarový gigant už nějakou dobu nemá v přípravě žádné hardwarové ani...  celý článek

Google koupil Apple za 9 miliard dolarů?
Svět se nestačil divit. Google koupil Apple, psaly burzovní zprávy

O menší šok na burze se postaral známý akciový index světa, Dow Jones. Omylem totiž vydal falešnou zprávu, že firma Google koupila za směšných 9 miliard dolarů...  celý článek

Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!