Tisková zpráva: Společnost CONTACTEL prvním poskytovatelem Internetu v ČR v rámci programu Microsoft Internet Referral Service

Microsoft a Contactel uzavřely dohodu o zřízení služby Microsoft Internet Referral Service por uživatele Internetu v České republice.
Společnost Microsoft uzavřela dohodu se společností Contactel o zřízení služby Microsoft Internet Referral Service (MIRS) určenou pro uživatele Internetu v České republice. Contactel tak jako první mezi poskytovateli internetových služeb přichází na náš trh se službou, kterou Microsoft nabízí ve více než 40 zemích světa.

Služba MIRS umožňuje uživatelům osobních počítačů, kteří chtějí využívat připojení do sítě Internet, snadnou registraci a zřízení připojení k poskytovateli internetových služeb (ISP). Celý proces registrace je řízen průvodcem Microsoft Internet Connection Wizard, který je dodáván se všemi internetovými produkty společnosti Microsoft. Prostřednictvím prohlížeče Internet Explorer a s využitím lokálního telefonního čísla jsou uživatelé automaticky spojeni se službou MIRS, která jim nabízí seznam ISP dostupných v daném regionu. Uživatelé si pak mohou ze seznamu jednoduše zvolit vhodný přístupový bod a služba MIRS připraví jejich počítač včetně nastavení modemu pro přístup do sítě Internet.

Tím, že jako první na našem trhu zavádíme celosvětově respektovanou službu MIRS, naplňujeme naše poslání přinášet nejširšímu spektru zákazníků inovativní a vysoce atraktivní služby prvotřídní kvality, komentovala uzavření dohody ředitelka pro marketing a péči o zákazníka Zdenka Pelikánová ze společnosti Contactel.

Společnost Microsoft

Posláním společnosti Microsoft v ČR je přinášet pozitivní změny do každodenního života našich lidí. Kdekoliv lidé pracují, učí se nebo si hrají, usilujeme o usnadnění jejich života prostřednictvím informačních technologií nejvyšší světové úrovně, které jsou lokalizovány nebo přizpůsobeny našemu trhu. Microsoft je připraven přispět ke zkvalitnění vzdělání, zvýšení produktivity práce, pozvednutí konkurenceschopnosti našich firem a umožnění integrace našeho státu do NATO a EU podporou rozvoje dovedností v oblasti informačních technologií a počítačové gramotnosti v naší zemi.

Společnost Contactel

Společnost Contactel byla založena v roce 1999 jako společný podnik Českých Radiokomunikací, a.s. a Tele Danmark A/S. Jejím cílem je stát se vysoce kvalitním a vyhledávaným telekomunikačním provozovatelem a od roku 2001 také největším konkurentem SPT Telecom na českém telekomunikačním trhu. Do liberalizace trhu v roce 2001, kdy se náplň činnosti rozšíří také o poskytování hlasových služeb, bude Contactel postupně uvádět na trh internetové a datové služby. Informace o společnosti Contactel naleznete na http://www.contactel.cz

Xiaomi Mi A1
Raketové Xiaomi. Superlevné mobily útočí i na Česko

Čínské Xiaomi po loňském oslabení letos očekává rekordní prodeje. Podle odhadů vedení by celkový objem vyexpedovaných smartphonů měl dosáhnout 90 milionů kusů....  celý článek

Vedoucímu hotelové služby explodoval v kapse košile Samsung Galaxy Grand Duos.
V kapse košile ucítil teplo, krátce poté jeho samsung explodoval

Nepříjemné chvilky zažil o poslední zářijové sobotě 47letý hotelový provozní Yulianto, v náprsní kapse jeho košile mu totiž explodoval telefon Samsung Galaxy...  celý článek

Microsoft Lumia 950 XL
Microsoft připravil dárek pro nejvěrnější fanoušky mobilních Windows

Mobilní Windows už nejsou pro Microsoft prioritou, jejich vývoj ukončil. Přesto americký gigant vydal stejně jako pro počítače aktualizaci Fall Creators Update.  celý článek

Nové ovládací centrum umožňuje přidávat další funkce.
Nový Android má extrémně málo smartphonů. U Applu je to úplně jinak

Díky tomu, že Apple si sám vyvíjí software i hardware, je aktualizace iPhonů a iPadů velmi snadná. Naopak Android má roztříštěnou základnu přístrojů od tisíců...  celý článek

Koncept iPhone 5X
Líbil by se vám malý bezrámečkový iPhone?

Kdyby se Apple nikdy nerozhodl pro velké iPhony a dál vyráběl kompaktní modely, možná právě takto by vypadala letošní speciální edice. Jeho podobu navrhlo...  celý článek

Americký ministr vnitřní bezpečnosti John Kelly s prezidentem Donaldem Trumpem...
Hackeři mohli odposlouchávat iPhone amerického ministra vnitra

Současný vedoucí prezidentské kanceláře John Kelly má na svědomí poměrně hrubý bezpečnostní přešlap. Jeho iPhone v době, kdy sloužil jako ministr vnitra USA,...  celý článek

Asus Zenfone 4 Selfie Pro
U volební urny neroztahujte selfie tyčku. Fotit však zakázáno není

Mobily budou hrát u právě probíhajících parlamentních voleb specifickou roli - spousta lidí si jimi bude dokumentovat svoji aktivitu při volbách. Co je ve...  celý článek

Fronty jsou typické také pro prodejny firmy Apple ve chvílích, kdy startuje...
Reklamní průmysl zuří. Apple přestal sdílet historii prohlížení uživatelů

Při příležitosti aktualizace operačního systému a vyhledávače Safari udělala minulý měsíc společnost Apple důležitý krok k ochraně soukromí uživatelů....  celý článek

Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!