Tisková zpráva RM číslo 17

Společnost RadioMobil a její sí mobilních telefonů GSM Paegas slaví v těchto dnech své první výročí na českém trhu.

Společnost RadioMobil a její síť mobilních telefonů GSM Paegas slaví v těchto dnech své první výročí na českém trhu. Za tu dobu se toho na poli mobilních komunikací změnilo mnoho.

Jednou z nejdůležitějších, a pro český trh v pravdě revoluční změnou, byla skutečnost, že s příchodem RadioMobilu zde bylo v oblasti telekomunikací vůbec poprvé vytvořeno opravdu konkurenční prostředí.

RadioMobil vstupoval do výstavby své sítě s určitým handicapem, daným skutečností, že konkurenční společnost zde provozovala již několik let analogovou síť NMT. Díky pracovnímu nasazení všech zaměstnanců RadioMobilu a partnerských firem se během pouhého jednoho roku podařilo dohnat náskok konkurence a vybudovat síť, která nejenže splnila všechny zadané podmínky pověření pro provoz GSM, ale v některých parametrech je i překročila. Tato fakta již byla potvrzena i nezávislým expertem, jehož oficiální písemné vyjádření o splnění podmínek pověření obdržel RadioMobil v těchto dnech.

Síť Paegas v současné době pokrývá 86% procent obyvatel české populace a všechny významné dopravní silniční tahy, přičemž výstavba dalších základnových stanic dále pokračuje. Generální ředitel společnosti Klaus Tebbe k tomu uvedl: "V současné době má RadioMobil srovnatelnou šíři pokrytí s konkurenční společností, ale v nesrovnatelně vyšší kvalitě, především co se týká kapacity sítě. Ale i přes tuto skutečnost plánujeme do konce roku 1998 zdvojnásobit počet základnových stanic v ČR."

Neméně důležitým krokem jakým je výstavba základnových stanic a dalších prvků sítě je i vytvoření funkčních distribučních kanálů a prodejních míst sítě Paegas. Ta v současné době zahrnuje sedm vlastních prodejen Paegas a dále 250 obchodních partnerů s více než 1500 prodejními místy. Hustá síť prodejních míst stejně tak jako stále se rozrůstající pokrytí a kvalitní služby jsou jistě jedním z hlavních důvodů rychlého růstu počtu zákazníků. Služeb Paegas v současnosti využívá více než 110 tisíc klientů.

Klaus Tebbe dodává: "Naše společnost od počátku svého působení stavěla především na kvalitě svých služeb, protože se domníváme, že to má pro budoucnost daleko větší význam než honba pouze za kvantitou. Při výstavbě sítě využíváme špičkových technologií GSM, takže síť Paegas patří k těm nejmodernějším v Evropě. Skutečnost, že vsázíme právě na kvalitu se začíná odrážet i na počtu našich klientů."

Během pouze jednoho roku představil RadioMobil 4 nové nadstandardní služby sítě GSM Paegas a další převratné novinky chystá i pro zbytek kalendářního roku!

Jednou z nejdůležitějších funkcí, které GSM nabízí, je mezinárodní roaming. V době spuštění své sítě měl RadioMobil pouhých šest roamingových partnerů a k dnešnímu dni již má 54 ve 37 zemích na čtyřech světových kontinentech.

V neposlední řadě se je třeba se zmínit i o cenové politice, s kterou před rokem RadioMobil uvedl na trh svou službu GSM Paegas. Po pěti a půl letech monopolu a cenám tomu odpovídajícím, byl mobilní telefon za 999,- Kč a tarif s nejnižší sazbou za hovorné, příjemným překvapením pro stávající i budoucí uživatele mobilních telefonů. Za rok své existence zůstávají cenové výhody pro zákazníky Paegas stále zachovány a naopak oproti předpokladům přistupuje RadioMobil k dalším zvýhodněním svých uživatelů.

V distribuční síti Paegas jsou nabízeny nejmodernější mobilní telefonní přístroje, které současný světový trh s telekomunikační technikou nabízí. Za zmínku v této souvislosti jistě stojí například právě uváděný mobilní telefon Siemens S10 s barevným displejem, který bude nabízen exkluzivně pouze v síti obchodů Paegas.

Od měsíce července začíná RadioMobil postupně vítězit v počtu nově registrovaných zákazníků oproti konkurenční společnosti. Do konce roku lze počítat s růstem počtu zákazníků služby Paegas až na 150 tisíc, přičemž původní plány počítaly s číslem o třicet tisíc menším. Na přelomu tisíciletí by RadioMobil rád získal 50 procentní podíl na českém trhu mobilních komunikací.

Témata: roaming, Siemens

Dovolená v Egyptě je vyšla draho. Operátor chtěl téměř 80 tisíc

Deset srpnových dní strávených v Egyptě se britskému páru výrazně prodražilo. Důvodem nebyly ovšem neplánované výdaje v místě pobytu, překvapení přišlo až po...  celý článek

Fronty jsou typické také pro prodejny firmy Apple ve chvílích, kdy startuje...
Reklamní průmysl zuří. Apple přestal sdílet historii prohlížení uživatelů

Při příležitosti aktualizace operačního systému a vyhledávače Safari udělala minulý měsíc společnost Apple důležitý krok k ochraně soukromí uživatelů....  celý článek

Za nový iPhone 8 si nechal na ruku vytetovat logo T-Mobilu
Chtěl iPhone zdarma a tak si nechal vytetoval logo T-Mobilu

Neobvyklý způsob, jak si pořídit nový mobil, zvolil muž z USA. Domluvil se s ředitelem T-Mobilu, že si nechá vytetovat logo tohoto operátora na ruku výměnou za...  celý článek

Geniální iPhonová finta. Odvezl si telefony za milion a čtvrt

Neobvyklou krádež řeší od 14. září newyorská policie. Pátrá po identitě muže, který si ze značkové prodejny Applu odvezl tři krabice plné iPhonů. Vydal mu je...  celý článek

Nokia 9
Skvělý start, hodnotí analytici návrat Nokie na trh

Návrat značky Nokia na trh byl doprovázen řadou analýz, které předpovídaly úspěch, nebo naopak krach. Nakonec to vypadá, že se návrat legendární značky může...  celý článek

T-Mobile Streamon služba
Náhoda, nebo záměr? T-Mobile bleskově reaguje na neomezená data Vodafonu

T-Mobile bleskově zareagoval na novou nabídku datových neomezených balíčků Vodafonu. Službu Streamon představí ve stejný den, na kdy to naplánoval Vodafone.  celý článek

Dovolená v Egyptě je vyšla draho. Operátor chtěl téměř 80 tisíc

O2 zrychluje pevný internet. Ale jen nejvyšší tarif

Operátor O2 od 4. října navyšuje přenosovou rychlost Internetu na doma. Změna se ovšem týká pouze nejvyššího tarifu Premium, rychlost stahování se ze...  celý článek

Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!