Tisková zpráva: První český mobilní telefon - MobilBudka

Nejlepší čeští odborníci s oblasti GSM technologie dokončili vývoj naprosto unikátního přístroje zvaného MobilBudka. Tento nejmodernější GSM komunikační aparát se může pochlubit vysokou výdrží v klidovém stavu a neprůstřelností.
Společnost Mobil server představila na veletrhu Invex první český mobilní telefon pod názvem MobilBudka. Jde o unikátní výtvor, jenž v sobě integruje ty nejlepší vlastnosti, jimiž disponuje jen málokterý z jeho konkurentů. A protože ne každý měl možnost si tento unikát na Invexu prohlédnout či vyzkoušet, rozhodli jsme se vám jej představit ještě před tím, než se telefon stane hitem distribuční sítě.

Především se sluší představit vývojový tým - šéfem konstrukčního týmu byl Michal Poupa, hlavním designerem se stal Pavel Troller a designerem future funkcí se stal Jan Řehák a Karel Juliš. Díky spojení těchto géniů GSM inženýrství se podařilo ve spolupráci s firmou 2N vyvinout tento jedinečný unikát.

MobilBudka v provozu Šéfdesigner Pavel Troller nám prozradil: "Nechtěli jsme se v žádném případě opičit - zatímco Nokia 8810 se snaží ohromit chromem, my jsme zvolili ušlechtilou ocel s jemnou modře kladívkovou texturou v kombinaci s béžovým plastem mincovního otvoru a důmyslně lisovaným bakelitem sluchátka. Díky tomu dosahujeme nanejvýše exklusivního vzhledu."

Michal Poupa dodává: "MobilBudka je přímo nadupána funkcemi, s jakými se u konkurentů ještě dlouho nesetkáme. Kromě standardních funkcí, jaké známe z GSM Phase 2, disponuje telefon i kromobyčejně vysokou výdrží - až 18 dní stand-by na jedno nabytí moderního olověného akumulátoru o kapacitě 6,5 Ah. Když k tomu připočteme neprůstřelnost díky bytelnému pancéřování a vestavěnou nápovědu, musí tato nabídka přesvědčita každého! To vše při váze pouhých 18 kg!"

Jan Řehák nás ujišťuje, že ve vývoji MobilBudky se bude i nadále pokračovat: "Chystáme novou verzi vybavenou i funkcí hlasového ovládání a recitace SMS zpráv - to nebylo v současné verzi možno řešit z důvodu nedořešení neprůstřelné karosace displeje. Vývoj pokračuje mílovými kroky a je na co se těšit."

A takto vypadá v klidovém stavu Podle marketingového ředitele Mobil serveru, Marko Zekiče, se objednávky jen hrnou: "První velkou zakázku jsme dostali od České armády, které se líbí neprůstřelnost MobilBudky především při provádění obrané formace Zajíc. Další zásilka putuje na Ukrajinu, kde je rovněž oceňována výdrž v přímé konfrontaci - zatímco konkurenční modely vypovídají službu po prvním zásahu, MobilBudka je certifikována na šedesát standardních zásahů z Kalašnikova."

Ostatní výrobci mobilních telefonů ale nejsou novou konkurencí nijak nadšeni a mateřské koncerny dávají najevo značnou nelibost nad opomenutím tohoto projektu ze strany českých zastoupení. Nedávná změna ve vedení divize mobilních telefonů české Motoroly a chystaná změna ve firmě Nokia je přímým následkem podcenění vývoje MobilBudky ze strany těchto zavedených firem.

Doposud není známo, zda bude MobilBudka dodávána v síti Paegas nebo EuroTel za dotovanou cenu.

iPhone 8 zakusil i klasickou ohybovou zkoušku. A uspěl, k nevratným deformacím...
iPhone 8 bodoval v crashtestech. Youtuber jej neohnul

Ve vodách chytrých telefonů známý youtuber Zachary Nelson prověřil sérií zatěžkávacích testů zbrusu nový iPhone 8. Telefonu uštědřil nespočet škrábanců,...  celý článek

Xiaomi Mi 6