Tisková zpráva: Progress software zprovoznil síť testovacích center pro automatickou identifikaci chyb spojených s Y2K

Celosvětovou síť testovacích center, zkoumajících pomocí speciálního nástroje Pro2000 připravenost progressovských informačních systémů na přechod do nového tisíciletí, otevřela společnost Progress Software Corporation.
Bedford, Massachusetts, 26. října 1998 - Celosvětovou síť testovacích center, zkoumajících pomocí speciálního nástroje Pro2000 připravenost progressovských informačních systémů na přechod do nového tisíciletí, otevřela společnost Progress Software Corporation, vedoucí dodavatel aplikačních vývojových nástrojů, databázové technologie a služeb. Softwarové firmy, které používají produkty Progressu ke tvorbě rozsáhlých celopodnikových aplikací, i organizace, které tyto informační systémy provozují, si mohou nechat svůj software otestovat a ve spolupráci s odborníky z nově otevřených center nalezené chyby odstranit. Progress Software zatím zprovoznil testovací centra ve Spojených státech, Nizozemsku, Velké Británii, Francii, Německu, České republice a Austrálii.

Samotný Progress Software vybavil své vývojové a databázové nástroje prostředky, které umožňují vyhnout se problémům spojeným s rokem 2000, už v roce 1985. Nová služba je určena pro podnikové aplikace, jejichž tvůrci tyto prostředky v dostatečné míře nevyužívali a jejichž uživatelé nyní potřebují rychle a jednoduše identifikovat potenciální chyby, které se mohou při přechodu do nového tisíciletí projevit. Progress Software dnes spolupracuje s více než 2300 softwarovými firmami, které vyvíjejí podnikové aplikace založené na progressovských technologiích a které v roce 1997 dodaly produkty za více než 1,5 mld. USD.

Testovací centra Progress Software pracují se skenovacím nástrojem Pro2000 nizozemské firmy Vitalogic a poskytují všechny služby potřebné k testování databází a aplikací a k nalezení (a v mnoha případech i opravě) podezřelých úseků zdrojového kódu. Nástroj Pro2000 prohlíží databáze a zdrojový kód, přičemž hledá místa, v nichž by se mohly vyskytnout chyby. Automatické vyhledávání takových míst podle předem zadaných vzorů je mnohem rychlejší než ruční prohlížení a opravy. Pro2000 dokáže prohlížet zdrojový kód opakovaně, přičemž při dalším testu se kód, který byl již předtím potvrzen jako správný, vynechává. Toho se využívá v případě, že zákazník si vyžádá druhý a další audit - tzv. rozdílové skenování by mělo být rychlejší a tím i levnější.

"Programovací jazyk Progress 4GL je na problém Y2K připraven už léta, ale vývojáři se stále přesvědčují o tom, jak riskantní toto pole je," řekl David Ireland, viceprezident Progress Software pro produkty a služby. "Naše řešení vznikla na základě poptávky po technologiích umožňujících komunikovat a spolupracovat s datovými zdroji mnoha typů. Testovací služba Pro2000 jako součást naší nabídky dále zmenší nebo vyloučí rizika spojená s rokem 2000, kterým jsou softwarové firmy vystaveny."

"Firma Vitalogic sdílí s Progress Software představu, jak budovat aplikace, které budou skutečně počítat s rokem 2000," dodal Marnix van Wijck Juriaanse, generální manažer společnosti Vitalogic B.V. "Jsme rádi, že Progress Software si pro svá testovací centra vybral náš nástroj Pro2000 a s jeho pomocí nabízí softwarovým firmám kvalitní a nenákladné řešení pro nalezení a opravy potenciálních chyb spojených s rokem 2000."

Vitalogic B.V. z nizozemského Houtenu se specializuje na vývoj na míru šitých systémů pro prostředí klient/server a internet/intranet. Společnost se zaměřuje na tvorbu životně důležitých systémů, k níž využívá produkty Progress 4GL, WebSpeed, Actuate a Apptivity. Vitalogic poskytuje i služby spojené s řízením projektů, návrhem a analýzou, pořádá auditorské a školicí programy a zabývá se elektronickým obchodem. Více informací na adrese www.vitalogic.nl.

Progress Software Corporation je celosvětovým dodavatelem technologií pro vývoj aplikací, databázových technologií a služeb technické podpory. Zaměstnává 1200 lidí v téměř padesáti kancelářích v Severní Americe, Evropě, Asii, Austrálii a Latinské Americe. Jeho vývojové nástroje Apptivity (javovský nástroj), WebSpeed (nástroj založený na HTML), ProtoSpeed (internetový debugger) a aplikační vývojové prostředí PROGRESS s databází RDBMS a s prostředky pro přístup k jiným databázím využívají profesionální vývojáři ke tvorbě aplikací provozovaných v prostředích internetu, klient/server i s centrálním počítačem. S produkty Progress Software pracují nezávislí dodavatelé softwaru a jiní zákazníci, kteří za rok 1997 dosáhli při prodeji progressovských aplikací celkového obratu více než 1,5 mld. USD.

Funkční 18palcový OLED displej lze nyní srolovat do 3cm ruličky.
Za tři roky budou mít iPhony ohebný displej. Samsung ostrouhá

iPhone se podle zákulisních informací dohodl s LG na vývoji ohebného displeje pro budoucí iPhony. Samsung tak přijde o lukrativní byznys.  celý článek

Fidget spinner mobil pořídíte za asi 350 korun.
Hit letošního roku už můžete mít i jako mobil. Stojí několik stovek

Hračka původně určená k relaxaci, fidget spinner, je hitem letošního roku. Její slávy využil výrobce z Hongkongu, který do ní vtěsnal celý funkční mobil....  celý článek

Příchod sítí 5G je plánován na rok 2020
Nástup sítí 5G je zase o něco blíže. První vysílače jsou už postavené

Berlín Příchod sítí 5G je plánován až na rok 2020, ale k důležitým milníkům dochází už teď. Společnost Deutsche Telekom spustila první evropské vysílače umožňující...  celý článek

Smartphony OnePlus sbírají a odesílají některá uživatelská data na servery v USA
Populární smartphony šmírují uživatele. Denně odešlou desítky MB dat

Matematik a softwarový inženýr Chris D. Moore si všiml podivného chování svého smartphonu OnePlus 2. Zjistil, že telefon sbírá až podezřele podrobné informace...  celý článek

Portfolio smartphonů Samsung
Devět letošních Samsungů, který je nejzajímavější?

Samsung letos na našem trhu uvedl celkem 9 různých modelů napříč řadami J, A, S a Xcover. Měli jsme v redakci unikátní příležitost nafotit je všechny pohromadě...  celý článek

Google koupil Apple za 9 miliard dolarů?
Svět se nestačil divit. Google koupil Apple, psaly burzovní zprávy

O menší šok na burze se postaral známý akciový index světa, Dow Jones. Omylem totiž vydal falešnou zprávu, že firma Google koupila za směšných 9 miliard dolarů...  celý článek

Americký ministr vnitřní bezpečnosti John Kelly s prezidentem Donaldem Trumpem...
Hackeři mohli odposlouchávat iPhone amerického ministra vnitra