Tisková zpráva: Procesor Alpha je k roku 1997 nejprodávanějším procesorem ve třídě vysoce výkonných serverů

Společnost Compaq Computer, oznámila, že podle studie nezávislé agentury IDC ze srpna 1998, která pojednává o prodeji vysoce výkonných systémů a vývoji tohoto tržního segmentu, jsou k roku 1997 systémy s procesorem Alpha nejprodávanějšími systémy v této kategorii.

Celosvětově bylo do roku 1997 včetně prodáno 22 483 jednotek systémů s procesorem Alpha; za nimi se umístil Hewlett-Packard PA s 22 165 jednotkami a IBM Power s 20 847 dodanými jednotkami. S těmito hodnotami souvisejí také výnosy z prodaných jednotek. První místo obsadily systémy s procesory Alpha s 1 342,2 miliony USD a 26,4% tržním podílem následované MIPS s 926,6 miliony USD (18,2%), IBM Power s 915,2 miliony USD (18%) a Hewlett-Packard s 890,3 miliony USD (17,5%).

"Předpokládáme, že velký důraz, který Compaq klade na technologii Alpha, získanou akvizicí Digitalu, povede k dalšímu zvýšení prodeje systémů s procesory Alpha a že si tedy Alpha své prvenství nejen udrží, ale také upevní," řekl Martin Hlaváč, produktový manažer, Compaq Computer, spol. s r.o.

O společnosti Compaq Computer

Společnost Compaq Computer byla založena v roce 1982 a je společností činnou v oblasti informačních technologií. Compaq je druhou největší počítačovou firmou na světě a největším globálním dodavatelem osobních počítačů. Společnost Compaq vyvíjí a prodává hardware, software, řešení a služby včetně počítačových řešení pro velké podniky, kritická obchodní řešení, síťové a komunikační produkty, komerční a spotřebitelské desktopové a přenosné osobní počítače. Produkty značky Compaq jsou prodávány ve více než 100 zemích světa prostřednictvím sítě autorizovaných prodejců. Informace o společnosti Compaq naleznete na adrese http://www.compaq.com a http://www.compaq.cz

Firma Compaq Computer, s.r.o. se sídlem v Praze byla založena v roce 1994. Produkty a služby jsou prodávány a podporovány prostřednictvím sítě autorizovaných partnerů, kterých má Compaq Computer, s.r.o. okolo 250. Podle zdrojů IDC byly počítače Compaq v České republice v kalendářním roce 1997 nejprodávanější značkou.