Tisková zpráva: HP a Seagate plánují růst technologie sítí periferních pamětí a multigigabitové technologie Fibre Channel

PALO ALTO A SCOTTS VALLEY, Kalifornie -- 9. listopadu 1998-Společnosti Hewlett-Packard Company a Seagate Technology oznámily vývojové plány, na jejichž konci budou dodávky výrobků založené na dvougigabitové (2 Gb/s) technologii Fibre Channel s perspektivou vývoje čtyřgigabitové a vyšší. Mnohonásobné zvýšení šířky pásma je reakcí na vznikající potřebu výrobců výpočetních systémů vytvářet smyčky s vyšší propustností a budovat topologie schopné kaskádně propojovat velké množství smyček s šířkou pásma 1 Gb/s dohromady přes vysokorychlostní přepínače propojené multigigabitovými spoji.

Stále větší úspěch zesilovačů signálu a řadičů s protokolem Fibre Channel od HP a Seagate s vysoce výkonnými pevnými disky pro rozhraní Fibre Channel pomůže při směrování průmyslu k implementaci vysokých šířek pásma a tedy i rychlostí přenosu dat definovaných ve specifikaci Fibre Channel. Maximální potenciál 2Gb/s spojů je 800 Mb/s v případě, že je využito možnosti použití plného duplexu umožněného diskovými mechanikami vybavenými duálními porty Fibre Channel. To je dvojnásobná šířka pásma, ve srovnání s 1Gb/s spojením, a několikanásobek propustnosti ostatních vstupně výstupních rozhraní. Této zvýšené šířky pásma je třeba k udržení kroku se stále se zvyšující rychlostí přenosu dat dnešních vysoce výkonných diskových mechanik. Za příklad růstu výkonu může posloužit rodina disků Cheetah s 10 000 otáčkami za minutu.

HP a Seagate těsně spolupracují s ostatními průmyslovými špičkami - členy komunity Fibre Channel. Jejich úsilí pomůže zajistit, že budoucí multigigabitové produkty pro technologii FC budou spolupracovat a koexistovat s dnešními produkty pro 1Gb/s technologii stejně tak, jako i s budoucími multigigabitovými produkty od ostatních dodavatelů. Očekává se, že produkty pro technologii Multigigabit Fibre Channel se začnou na trhu objevovat začátkem roku 2000.

O společnosti Hewlett-Packard Company

Společnost Hewlett-Packard Company je špičkový globální dodavatel výpočetní techniky, řešení pro Internet a intranet, služeb, výrobků pro komunikace a měřících přístrojů, přičemž ve všech těchto oborech je považována za špičku v kvalitě a podpoře. HP má 127 200 zaměstnanců a v roce 1997 dosáhla příjmů 42,9 miliardy USD. Informace o komponentách Fibre Channel od společnosti HP, řešením pro tuto technologii můžete nalézt na adrese http://www.hp.com.

Společnost Seagate Technology, Inc.je vedoucí poskytovatel technologie a produktů umožňujících lidem, ukládat a spravovat informace. Společnost je rozhodnuta poskytnout nejlepší produkty ve své třídě, aby pomohla lidem získat informace kdekoli, kdykoli a jakkoli je potřebují. Seagate je největší výrobce diskových mechanik na světě, magnetických záznamových hlav a médií. Je významným inovátorem v oblasti magnetopáskových jednotek a jedním z hlavních vývojářů programového software pro správu informací podnikové třídy. Seagate naleznete všude po celém světě rovněž na WWW stránkách s adresou http:// www.seagate.com. Pokud chcete získat automaticky novinky, ceny akcií a finanční informace přes telefon, vytočte číslo +1 (877) SEG-NYSE v Severní Americe, mimo USA a Kanadu vytočte číslo 1 (760) 704 43 68.

Logo "S" společnosti Seagate a Seagate Technology jsou registrované ochranné známky společnosti Seagate Technology, Inc. Všechny ostatní ochranné známky nebo registrované ochranné známky jsou vlastnictvím jejich příslušných majitelů.

Tiskové zprávy a další informace o společnosti Seagate Technology je možné získat na Internetu pomocí služby World Wide Web na adrese http://www.seagate.com.

Nokia 7
Nokia má novou sedmičku. Výbavou zaujme, cenou spíše ne

Další přírůstek do rodiny obnovené značky Nokia nese pořadovou číslovku sedm a vyplňuje prostor mezi střední třídou v podobě Nokie 6 a špičkovou Nokií 8. Její...  celý článek

iPhone 8 Plus
iPhone 8 je tak výkonný, že tomu nevěřil ani tvůrce testu Geekbench

Výkon nového procesoru A11 Bionic od Applu vyrazil dech i tvůrci benchmarku Geekbench. Nedokáže pochopit, že smartphony s Androidem tak zaostávají.   celý článek

Příchod sítí 5G je plánován na rok 2020
Nástup sítí 5G je zase o něco blíže. První vysílače jsou už postavené

Berlín Příchod sítí 5G je plánován až na rok 2020, ale k důležitým milníkům dochází už teď. Společnost Deutsche Telekom spustila první evropské vysílače umožňující...  celý článek

Funkční 18palcový OLED displej lze nyní srolovat do 3cm ruličky.
Za tři roky budou mít iPhony ohebný displej. Samsung ostrouhá

iPhone se podle zákulisních informací dohodl s LG na vývoji ohebného displeje pro budoucí iPhony. Samsung tak přijde o lukrativní byznys.  celý článek

Fotografické čipy Samsung ISOCELL
Už nebudou vykukovat. Samsung představil mobilní foťáky Isocell

Špičkové chytré telefony mnohým nahradí digitální kompakt. Z fotografických čipů pro smartphony se tak stává zajímavý segment a Samsung patří i v tomto směru...  celý článek

Za nový iPhone 8 si nechal na ruku vytetovat logo T-Mobilu
Chtěl iPhone zdarma a tak si nechal vytetoval logo T-Mobilu

Neobvyklý způsob, jak si pořídit nový mobil, zvolil muž z USA. Domluvil se s ředitelem T-Mobilu, že si nechá vytetovat logo tohoto operátora na ruku výměnou za...  celý článek

Úvod do nové webové aplikace Google Photos
Prahli po exkluzivních tapetách, získali neomezené úložiště u Googlu

Možnost ukládat bezplatně neomezené množství fotografií a videí v plném rozlišení na Google Photos je výsadou uživatelů referenčních smartphonů společnosti...  celý článek

Google koupil Apple za 9 miliard dolarů?
Svět se nestačil divit. Google koupil Apple, psaly burzovní zprávy

O menší šok na burze se postaral známý akciový index světa, Dow Jones. Omylem totiž vydal falešnou zprávu, že firma Google koupila za směšných 9 miliard dolarů...  celý článek

Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!