Tisková zpráva: Finále Miss Internet v přímém přenosu

Již třetím rokem putují k Janu Fikáčkovi tisíce e-mailů, jejichž obsahem jsou tři ženská jména. Opět se volí nejpůvabnější krásky českého Internetu.
PRAHA (26. 11. 1998) -- Již třetím rokem putují k Janu Fikáčkovi tisíce e-mailů, jejichž obsahem jsou tři ženská jména. Opět se volí nejpůvabnější krásky českého Internetu, a to hned ve dvou kategoriích: z veřejného hlasování vzejde Miss Sympatie a porota odhlasuje, komu bude propůjčen titul Miss Internet(r) a vicemiss Internet. A právě tohle finále bude možno shlédnout 10. 12. 1998 v přímém přenosu na serveru live.atlas.cz, který je součástí jediného českého portálu Atlas společnosti SPRINX.

Miss Internet (www.cybermiss.cz), jejímž pořadatelem je Ing. Jan Fikáček, se odlišuje od jiných podobných soutěží nejen způsobem hlasování a předvádění půvabů, ale i tím, že kromě krásy a osobního kouzla soutěžící se hodnotí i kvalita její virtuální prezentace na Internetu, vzdělanost, inteligence a přehled - jak všeobecný, tak zejména v oblasti počítačů a Internetu. Do živého finále, které se bude konat 10. 12. v restaurantu Classic, se probojují první 3 dívky ze soutěže Sympatie - hlasování bude ukončeno 1. 12. -, dalších 9 finalistek určí porota.

Přímý přenos a poté i videozáznamy budou k dispozici ve dvou kvalitách: 28k proud je určen pro modemové připojení, 56k proud pro připojení LAN a ISDN. Živé vysílání po Internetu zajišťuje plně sponzorsky společnost SPRINX, která již s úspěchem přenášela konference Forum 2000 a Invex Forum. K jeho sledování není potřeba nic jiného než program MS Media Player 5.2, který je zdarma. Kromě společnosti SPRINX sponzorují soutěž také firmy IBM, Microsoft a CK Fischer. Miss Internet České republiky je otevřená ("open") soutěž - přihlásit se mohou dámy nejen z ČR. Do budoucna se počítá s rozdělením na klání české a celoevropské.

Stránky MISS Internet 1998: http://www.cybermiss.cz, pro přímý přenos: http://live.altas.cz

Ing. Jan Fikáček V letech 1991 - 1997 předsedal Mense ČR, je předsedou Einsteinovy společnosti, kterou v roce 92 založil (www.cybermiss.cz/es.htm). Uspořádal první virtuální (internetovou) vysokoškolskou přednášku v ČR (http://pteryx.natur.cuni.cz/~fikacek/fvr.htm) a publikoval filosofickou knížku na Internetu. V médiích je znám svou slabostí pro inteligentní a krásné dívky a jako organizátor soutěží Miss Mensa a Miss Einstein, a dvou předcházejících ročníků soutěže Miss Internet.

Spojení / Kontakt: office: fikacek@natur.cuni.cz home: fikacek@cesnet.cz http://www.cybermiss.cz/jf.htm tel. domů + zázn.: 02/581 92 83 tel. zam.: 02/2195-2103, -2422

SPRINX, s. r. o. Společnost SPRINX se zabývá řešením komunikace uvnitř firem pomocí špičkových technologií firmy Microsoft. Je tvůrcem www serverů pro prezentaci firem i serverů obchodních.

SPRINX je autorem a provozovatelem portálu ATLAS, který poskytuje nejen komplexní a rychlé vyhledávání v českém Internetu, ale i možnost zřídit si zdarma vlastní www stránky (od dubna roku 1998) a e-mailovou schránku (října 1998), levně přes Internet telefonovat nebo pořádat videokonference. Unikátní funkcí Atlasu je možnost personalizace (od června 1997), přizpůsobení si jeho vzhledu požadavkům uživatele tak, aby přímo dostával ty informace, o které má zájem. Rychlé připojení k Internetu poskutuje společnost Global One.

Dovolená v Egyptě je vyšla draho. Operátor chtěl téměř 80 tisíc

Deset srpnových dní strávených v Egyptě se britskému páru výrazně prodražilo. Důvodem nebyly ovšem neplánované výdaje v místě pobytu, překvapení přišlo až po...  celý článek

Huawei Mate 10 Pro
Má skvělou výbavu a podle výrobce je lepší než iPhone X

Mnichov (od zpravodajů Mobil.iDNES.cz) Huawei v Mnichově představuje nové modely Mate 10. Trojice novinek patří ve svých segmentech na špičku. Ceny jsou překvapivě výhodné.  celý článek

IBM Simon
Takový smartphone jsme ještě netestovali. Rarita, která nedává smysl

V roce 1994 se začala psát komerční budoucnost chytrých telefonů. IBM Simon se stal prvním chytrým telefonem na trhu. Z dnešního pohledu je to především...  celý článek

Huawei Mate 10 Lite
První top model, který nestojí ani 10 000 Kč. Smiřte se ale s ústupky

O tom levnějším z nových top smartphonů firmy Huawei jsme se toho během mnichovské premiéry moc nedozvěděli. Novinka Mate 10 Lite přijde do prodeje dříve než...  celý článek

TrueDepth fotoaparát u iPhonu X
Čelní foťák iPhonu X doženou ostatní nejdřív za dva roky, tvrdí analytik

Příchod iPhonu X očekávají nejspíše desítky milionů applistů z celého světa. Po třech letech okoukaného designu totiž přijde zcela nový přístroj s obřím...  celý článek

Google koupil Apple za 9 miliard dolarů?
Svět se nestačil divit. Google koupil Apple, psaly burzovní zprávy

O menší šok na burze se postaral známý akciový index světa, Dow Jones. Omylem totiž vydal falešnou zprávu, že firma Google koupila za směšných 9 miliard dolarů...  celý článek

Pixel 2 fotoaparát
iPhone 8 už nemá nejlepší foťák. Prvenství mu vydrželo jen několik dnů