Tisková zpráva: Finále Miss Internet 1998

PRAHA (11. 12. 1998) -- Jedenáct krasavic soutěžilo ve čtvrtek 10. 12. o titul Miss Internet v pražském restaurantu Classic. Soutěž byla zároveň přímém přenosu vysílána po Internetu ze serveru live.atlas.cz. Z klání vyšla vítězně šestnáctiletá studenta gymnázia ze Zábřehu na Moravě, slečna Gabriela Janků.

Večer, stejně jako celou soutěž Miss Internet, vymyslel a zorganizoval Ing. Jan Fikáček a moderoval pan Ondřej Neff. V porotě zasedly známé osobnosti českého Internetu. Slavnostní večer, při kterém "šampaňské teklo proudem", vyvrcholil volbou Miss Internet. Stala se jí (a nadupaný notebook od firmy IBM vyhrála) již zmíněná Gabriela Janků - míry 88-60-90, výška 179 cm, váha 56 kg. "Vůbec jsem to nečekala," svěřila se dojatá dívka přítomným novinářům. Titulem 1. vicemiss se může pyšnit Markéta Kaštánková, 2. vicemiss se pak stala slečna Tereza Adámková. Všechny tři slečny vyhrály zájezd na Kanárské ostrovy od CK Fischer.

Průběh večera byl poněkud neobvyklý. Finalistky, které byly ostatně vybrány ve veřejném hlasování e-mailem, nejprve představovaly své www stránky, přičemž měly hlavy zahaleny závojem. Nejkrásnější stránky měla a Miss Web byla zvolena Markéta Kaštánková. Poté, už bez závojů, se soutěžící předvedly ve volné disciplíně: kochali jsme se jejich zpěvem, tancem i přednáškou o formátu MP3. Na divácích v sále bylo, aby položením růže k nohám dali hlas své favoritce pro Miss Sympatie. Porotci zase vybírali Miss Beauty. Oba tyto tituly připadly opět Gabriele Janků.

Pokud jste všechnu tu slávu zmeškali, není ještě nic ztraceno: na serveru live.atlas.cz společnosti SPRINX bude už od příštího týdne k dispozici záznam finále a rozhovory se všemi finalistkami.

fotografie dívek a další podrobnosti o finále na adrese http://www.cybermiss.cz

video ukázky budou dány k dispozici v průběhu týdne od 14.12.1998 na serveru http://live.atlas.cz

Ing. Jan Fikáček

V letech 1991 - 1997 předsedal Mense ČR, je předsedou Einsteinovy společnosti, kterou v roce 92 založil (www.cybermiss.cz/es.htm). Uspořádal první virtuální (internetovou) vysokoškolskou přednášku v ČR (http://pteryx.natur.cuni.cz/~fikacek/fvr.htm) a publikoval filosofickou knížku na Internetu. V médiích je znám svou slabostí pro inteligentní a krásné dívky a jako organizátor soutěží Miss Mensa a Miss Einstein, a dvou předcházejících ročníků soutěže Miss Internet.

Spojení / kontakt kancelář: fikacek@natur.cuni.cz domů: fikacek@cesnet.cz http://www.cybermiss.cz/jf.htm tel. domů + zázn.: 02/581 92 83 tel. zam.: 02/2195-2103, -2422

SPRINX, s. r. o.

Společnost SPRINX se zabývá řešením komunikace uvnitř firem pomocí špičkových technologií firmy Microsoft. Je tvůrcem www serverů pro prezentaci firem i serverů obchodních. SPRINX je autorem a provozovatelem portálu ATLAS, který poskytuje nejen komplexní a rychlé vyhledávání v českém Internetu, ale i možnost zřídit si zdarma vlastní www stránky (od dubna roku 1998) a e-mailovou schránku (října 1998), levně přes Internet telefonovat nebo pořádat videokonference. Unikátní funkcí Atlasu je možnost personalizace (od června 1997), přizpůsobení si jeho vzhledu požadavkům uživatele tak, aby přímo dostával ty informace, o které má zájem. Rychlé připojení k Internetu poskytuje společnost Global One.

Spojení / kontakt Jiří Barcal SPRINX, s. r. o., Výchozí 6, 147 00 Praha 4 mailto:jiri.barcal@sprinx.cz www: http://www.sprinx.cz tel.: 02 / 5101 4211 fax: 02 / 5101 4200

Nokia 9
Skvělý start, hodnotí analytici návrat Nokie na trh

Návrat značky Nokia na trh byl doprovázen řadou analýz, které předpovídaly úspěch, nebo naopak krach. Nakonec to vypadá, že se návrat legendární značky může...  celý článek

Za nový iPhone 8 si nechal na ruku vytetovat logo T-Mobilu
Chtěl iPhone zdarma a tak si nechal vytetoval logo T-Mobilu

Neobvyklý způsob, jak si pořídit nový mobil, zvolil muž z USA. Domluvil se s ředitelem T-Mobilu, že si nechá vytetovat logo tohoto operátora na ruku výměnou za...  celý článek

KRACK: Key Reinstallation Attacks
Nepříjemné překvapení: I vaše wi-fi je zranitelná, odhalili experti

Bezpečnostní odborníci varují: zabezpečení bezdrátového připojení wi-fi pomocí WPA2 nelze považovat za bezpečné. Výzkumníci upozorňují, že zranitelností...  celý článek

iPhone 8 zakusil i klasickou ohybovou zkoušku. A uspěl, k nevratným deformacím...
iPhone 8 bodoval v crashtestech. Youtuber jej neohnul

Ve vodách chytrých telefonů známý youtuber Zachary Nelson prověřil sérií zatěžkávacích testů zbrusu nový iPhone 8. Telefonu uštědřil nespočet škrábanců,...  celý článek

Dovolená v Egyptě je vyšla draho. Operátor chtěl téměř 80 tisíc

Deset srpnových dní strávených v Egyptě se britskému páru výrazně prodražilo. Důvodem nebyly ovšem neplánované výdaje v místě pobytu, překvapení přišlo až po...  celý článek

Pixel 2 fotoaparát
iPhone 8 už nemá nejlepší foťák. Prvenství mu vydrželo jen několik dnů

Jen několik dní se ohřál Apple iPhone 8 Plus na trůnu nejlepšího fotomobilu podle testů organizace DxO Mark. V žebříčku mobilních telefonů se mu totiž shodným...  celý článek

Americký ministr vnitřní bezpečnosti John Kelly s prezidentem Donaldem Trumpem...
Hackeři mohli odposlouchávat iPhone amerického ministra vnitra

Současný vedoucí prezidentské kanceláře John Kelly má na svědomí poměrně hrubý bezpečnostní přešlap. Jeho iPhone v době, kdy sloužil jako ministr vnitra USA,...  celý článek

Úvod do nové webové aplikace Google Photos
Prahli po exkluzivních tapetách, získali neomezené úložiště u Googlu

Možnost ukládat bezplatně neomezené množství fotografií a videí v plném rozlišení na Google Photos je výsadou uživatelů referenčních smartphonů společnosti...  celý článek

Květákové pečené placičky

Zdravá dobrota na eMimino.cz.