Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Recenze vydané na Mobil.cz v roce 2001

aktualizováno 
Každý měsíc jsme letos přinesli vždy alespoň čtyři recenze mobilních telefonů. Na poslední den v roce jsme vám proto připravili přehled recenzí, které letos u nás vyšly. Pokud vám některá unikla, dnes se k ní můžete pohodlně vrátit. Můžete také na celkem 49 příkladech porovnat vývoj parametrů mobilních telefonů v tomto roce.

17.12.2001 - Panasonic GD75 – Japonci útočí (recenze), Jan Matura
Poslední letošní novinka Panasoniku, model GD75, se výrobci opravdu povedl. Výbava telefonu je velmi bohatá a především milovníky SMS zpráv potěší několik nadstandardních funkcí. Předností je i atraktivní vzhled přístroje s integrovanou anténou, která si v případě GD75 odbyla u Panasoniku premiéru.

14.12.2001 - Nokia 6310 přichází, aby ovládla svět (recenze), Petr Pavlík
Dlouho očekávaný nástupce oblíbené Nokie 6210 má rozhodně co nabídnout. Rychlá data GPRS i HSCSD, rádiová síť Bluetooth a elektronická peněženka jsou jedny z mála funkcí, jimiž chce přesvědčit potenciální uživatele. Dokáže to?

13.12.2001 - Ericsson T65 – určitě si jej oblíbíte (recenze), Rostislav Kocman
Malý zaoblený mobil s integrovanou anténou, podpora obrázkových a hudebních textovek, hry, obrázky na displeji, ale i kalendář, úkolovník, GPRS a e-mail – to vše je Ericsson T65. Dokáže vás pobavit, zaujmete s ním ve společnosti a pokud nejste příliš nároční, postačí vám i jako manažerský mobil.

7.12.2001 - Samsung SGH-R210s – nová akvizice Paegasu (recenze), Jan Matura
Právě v těchto dnech najdete v nabídce Paegasu nový telefon. Samsung R210s je po modelu N100 druhým zástupcem korejského výrobce v přímé nabídce našich operátorů. Za rozumnou sumu dostanete zajímavý telefon, jehož předností je jednoduchost a několik zajímavých funkcí.

5.12.2001 - Motorola T191 – malý, lehký a chytrý low-end (recenze), Jan Matura
Motorola začala prodávat svou letošní poslední novinku. Papírově nejjednodušší telefon – Motorola T191 – nabízí množství funkcí, které jsou zabalené do atraktivního obalu. Pokud se potvrdí předpokládaná cena, bude nová Motorola velmi atraktivní volbou. Za málo peněz totiž dostanete hodně muziky.

4.12.2001 - Nokia 5510 je upravená 3330 s klávesnicí a MP3 (recenze), Petr Pavlík
Finové ukazují světu, že vědí, jak na technické revoluce. S plnohodnotnou klávesnicí organizérů, vestavěným rádiem a MP3 přehrávačem útočí Nokia 5510 na kategorii levnějších telefonů. Podaří se jí zaplavit svět, nebo jen rozšíří seznam neprodejných artiklů?

3.12.2001 - Nokia 5210 – dost odolný telefonek (recenze), Patrick Zandl
Tento telefon přijde na trh až počátkem roku 2002, přesto si ale na něj mnozí z vás jistě počkají. Je lehký, odolný a vybavený sympatickými funkcemi. Navíc bude i laciný.

22.11.2001 - Sendo S200 - s úsměvem jde všechno líp (recenze), Rostislav Kocman
Low-end od britského Senda je skutečně tím, čím má low-end být - jednoduchým mobilem s méně funkcemi, který vás ale pobaví a umožní vám přizpůsobit si telefon svým potřebám. Díky roztomilým animacím si vás Sendo S200 určitě získá.

19.11.2001 - Sony CMD-J7: po plastické operaci (recenze), Jan Matura
Sony po spojení s Ericssonem uvádí na trh své poslední vlastní modely mobilních telefonů. Populární řadu „J“ uzavřou dvojčata CMD-J7 a J70. Jedná se o nástupce oblíbených telefonů CMD-J5 a J6. Kdo očekává velké změny, bude zklamán, kdo se spokojí s pozměněným designem, bude na výsost spokojen. Musí si však připravit o 3000 Kč více než v případě J5/J6.

14.11.2001 - Panasonic GD35 – nenápadný každým coulem (recenze), Jan Matura
Právě v těchto dnech se začala prodávat low-endová novinka Panasoniku – model GD35. Za necelých 5000 Kč dostanete nenápadný telefon, který umí základní funkce a má přijatelné rozměry a hmotnost. Pokud si nepotrpíte na technické či módní výstřelky, Panasonic GD35 bude pro vás tou správnou volbou.

14.11.2001 - Sony CMD-Z7 - s křížkem po funuse (recenze), Rostislav Kocman
Nový telefon od Sony by se dal označit za špičku mezi mobilními telefony - to kdyby přišel na trh před rokem. Dnes už funkčně nestíhá a rozměry a hmotností ho poráží i jeho předchůdce CMD-Z5. Pokud ale chcete hezký stylový telefon, potom vám bude vyhovovat velmi dobře.

9.11.2001 - Panasonic GD95 – klame tělem (recenze), Jan Matura
Letošní podzim je ve znamení boomu nových modelů mobilních telefonů. Se svojí troškou do mlýna chce přispět i Panasonic. Mezi manažerskými přístroji právě uvádí na trh nový telefon s označením GD95. Novinka je to velice zajímavá, především její obrovský displej musí zaujmout.

8.11.2001 - Ericsson T68 – velký test, Patrick Zandl
Chcete vědět, jaký opravdu je Ericsson T68? Chcete znát naše zkušenosti ze tří týdnů testování, shrnuté ve velmi podrobné recenzi? Nejobsáhlejší a nejdetailnější informace jsou tu pro vás!

1.11.2001 - Sagem WA3050 - další mezi chytrými (recenze), Rostislav Kocman
Dalším přírůstkem do rodiny chytrých telefonů je Sagem WA3050. Používá operační systém Windows Pocket PC. Mohlo by se jednat o perfektní smartphone, jenže má několik drobností, které dobrý dojem kazí. A právě kvůli drobnostem je dojem z WA3050 spíše rozpačitý.

29.10.2001 - Motorola V60 – přichází opravdový luxus (recenze), Jan Matura
Dnes již legendární Véčko od Motoroly dostalo nyní svého krále. Vládce rozklápěcích telefonů nese označení Motorola V60 a pyšně vzhlíží na své stájové předchůdce. K jeho výjimečnosti přispívá druhý displej navrchu telefonu a slušivý kabát z leštěného kovu. Motorola V60 je nejluxusnější telefon současnosti.

23.10.2001 - Nokia 8310 – na válečné stezce (recenze), Jan Matura
Nokia si mne ruce. Její novinka, stylový telefon 8310, se ještě nezačala prodávat, ale rozruchu je okolo ní víc než dost. Po technické stránce je všechno v pořádku. Kontroverzní je design. Někdo je nadšený, ale stále více hlasů tvrdí, že s 8310 Nokia přestřelila. Jaká tedy Nokia 8310 vlastně je?

17.10.2001 - Motorola Timeport 280 – dobrý sluha (recenze), Jan Matura
Nový Timeport je určen pro vysoké pracovní nasazení. Data umí přenášet rychlostí blesku, do své paměti pojme až 500 kontaktů a přitom spotřebuje minimum energie. Bez odmlouvání se přizpůsobí vašim požadavkům na ovládání, popřípadě vás poslechne na slovo. Motorola T280 je opravdu dobrý sluha.

11.10.2001 - Alcatel OT 511 - porazí Nokie? (recenze), Rostislav Kocman
Zatím poslední mobil Alcatelu podporuje EMS, loga na displeji a z jeho reproduktoru se může ozývat až sedm tónů současně. Jde o stylový mobil, který je ale schopný konkurovat nejen dražším low-endům, ale i manažerským telefonům.

9.10.2001 - Motorola V66 – GPRS dostalo křídla (recenze), Jan Matura
Motorola je specialista na rozvírací telefony. Nejnovější přírůstek do rodiny „véček“ se jmenuje V66 a přináší největší porci inovací, jakou Motorola za posledních několik let u svých telefonů uskutečnila. Luxus, styl, konkurenceschopná výbava a GPRS jsou hlavními atributy nové Motoroly.

17.9.2001 - Siemens C45 – eso v rukávu (recenze), Jan Matura
Siemens představil minulý týden svůj nový telefon C45, který bude hájit firemní barvy ve třídě low-endů. Výměnné kryty, integrovaná anténa, množství nejrůznějších funkcí a především velké možnosti osobního přizpůsobení telefonu dle vkusu zákazníka z něj dělají budoucího premianta své třídy. Siemens vytáhl své eso z rukávu.

11.9.2001 - Siemens ME45: revoluční outdoor s GPRS (recenze), Petr Pavlík
Malé rozměry, velký displej a česká T9 jsou jedny z mnoha předností odolné novinky Siemensu. Jestli stále váháte s výměnou mobilu, podívejte se na ME45.

Přinášíme vám dnes přehled všech recenzí, které v roce 2001 na našem serveru vyšly. V tomto přehledu však nehledejte "preview" nebo "první dojmy", obsahuje pouze recenze mobilních telefonů.

10.9.2001 - Samsung SGH-N100 – klasik od pohledu (recenze), Jan Matura
Paegas má pro své zákazníky nový mobilní telefon. Samsung SGH-N100 nabízí za poměrně příznivou cenu širokou škálu funkcí, malé rozměry a nízkou hmotnost. Jeho konzervativní vzhled může mnoho zákazníků zaujmout, naopak jiným může připadat nudný a nevýrazný.

31.8.2001 - Philips Fisio 318 – GPRS pro každého (recenze), Jan Matura
Levné telefony se až donedávna vyznačovaly chudou výbavou a omezeným uživatelským komfortem. Philips Fisio 318 do této skupiny patří jen svojí cenou. Jeho výbava a možnosti se naopak směle mohou měřit s daleko dražšími přístroji. Nové Fisio je adeptem na prodejního rekordmana mezi telefony z předplacených sad.

16.8.2001 - Motorola T192 – první low-end s GPRS (recenze), Jan Matura
Motorola má zase jedno prvenství. Během pár týdnů se začne prodávat její low-endový telefon T192, který nabízí jako první ve své třídě i GPRS. Rychlý přenos dat ovšem není to jediné, čím tento telefon překvapí. Anténa je integrovaná, menu má novou strukturu a nechybí třeba ani profily.

10.8.2001 - Ericsson T39 – budoucnost pro ty, kterým se zdá R520 veliký (recenze), Patrick Zandl
Ericsson předběhl všechny - jen on v současné době nabízí dva mobily podporující všechny moderní funkce jako GPRS, HSCSD, SyncML nebo Bluetooth... Pokud přemýšlíte o koupi mobilu, přemýšlejte o tom nad touto recenzí. Nové telefony Ericssonu se opravdu vyplatí.

3.8.2001 - Siemens S45 – opravdu dospělý telefon (recenze), Rostislav Kocman
Nového Siemense vybalíte z krabice a můžete ho rovnou naplno používat. Je to zkrátka manažerský telefon bez dětských chyb, což stále u spousty mobilů není zvykem. High-endy jiných značek mají opravdu silnou konkurenci.

25.7.2001 - Siemens M30 – vydrží víc, než je běžné (recenze), Jan Matura
Je relativně malý a lehký, má integrovanou anténu a ďábelské červené podsvícení displeje a klávesnice. Proti drobným nehodám je chráněn gumovým krytem, ale mezi telefony do každého počasí nepatří. Siemens M30 je levný telefon, který zaujme především svým vzhledem.

25.7.2001 - Vyfoťte se mobilem (recenze fotoaparátu Ericsson CommuniCam), Rostislav Kocman
Věděli jste, že Ericsson dělá i digitální fotoaparáty? A že ty navíc slouží pouze jako příslušenství k mobilům? Od CommuniCam sice nelze čekat žádné zázraky, ale svoje využití jako doplněk mobilu si jistě najde.

18.7.2001 - Ericsson R520m – naplní vaše mobilní sny? (recenze), Rostislav Kocman
Jestli hledáte telefon, který umí rychlá data (HSCSD i GPRS), Bluetooth, je třípásmový a podporuje téměř všechny funkce, na které si vzpomenete, potom si zkuste přečíst něco o Ericssonu R520m – je dost pravděpodobné, že vám padne do oka.

16.7.2001 - Trium Mondo – opravdu chytrý telefon (recenze), Rostislav Kocman
Mondo je první chytrý telefon (smartphone), který se už v některých evropských zemích prodává. Má operační systém Microsoft Pocket PC a mobilní telefon s podporou většiny funkcí, na které si vzpomenete. Chystá se i podpora GPRS.

9.7.2001 - Samsung SGH-A300 - mobilní šperk (recenze), Jan Matura
Korejský Samsung rozšiřuje svou nabídku mobilních telefonů. Nový model A300 má působit především na estetické cítění svých zákazníků. Na evropské trhy přichází korejské „véčko“ se dvěma displeji.

15.6.2001 - Motorola T205 - šampión předplacených sad (recenze), Jan Matura
Je malý, je lehký, v jeho výbavě nechybí nic podstatného, a přesto bude patřit mezi levné telefony. Pochází z Asie a je připraven rozvířit stojaté vody v místní nabídce předplacených sad. Jmenuje se Motorola Talkabout 205 a v následující recenzi můžete posoudit, nakolik jsou jeho ambice oprávněné.

12.6.2001 - Motorola Accompli 008 – chytrá horákyně (recenze), Jan Matura
Motorola Accompli 008 nemá mechanickou klávesnici, přesto si z ní číslo bez problémů vytočíte. Není to PDA, přesto vám většinu jeho funkcí nabídne. Čekali jsme na ni všichni dlouho, dnes si ji konečně můžeme prohlédnout.

11.6.2001 - Alcatel Data synchro PC kit TD5 (recenze), Jan Matura
Nové modely telefonů Alcatel si získaly mnoho příznivců. Jejich velkým nedostatkem však je absence IrDA portu. Pokud chcete využít tyto telefony pro datové přenosy nebo pro synchronizaci s počítačem, potřebujete Alcatel Data synchro PC kit.

6.6.2001 - Sagem MW 3020 – displej jako televize a česká T9 (recenze), Luděk Zadražil
Po dlouhé době odmlky přichází do České republiky nový mobilní telefon Sagem. Jde tentokrát o low-endový model MW 3020, který se vás pokusí přilákat hlavně velkým displejem, skupinami volajících a jako jeden z mála i podporou češtiny v softwaru T9.

5.6.2001 - Ericsson T29: Jsem malý a šikovný (recenze), Rostislav Kocman
Mobilní telefon Ericsson T29 na první pohled vypadá jako upravený model T28. Dvacet devítka se skutečně od svého předchůdce neliší v zásadních věcech, ale v detailech. A právě díky tomu lze o tomto telefonu prohlásit, že je velmi dobře vyladěný a dobře se používá.

31.5.2001 - Philips Xenium 9@9 - o kolečko navíc (recenze), Jan Matura
Mobilní telefon Philips Xenium 9@9 je nejnovějším přírůstkem v luxusní řadě telefonů Philips. Hlavní důraz u řady Xenium je kladen na vzhled telefonu. Model 9@9 má elegantní modré podsvícení a slušivý kabát z kovu. Jeho hlavní devizou je velmi jednoduché ovládání s minimem tlačítek. Většinu funkcí ovládá multifunkční kolečko na boku telefonu.

23.5.2001 - Philips Fisio 311 – nová generace na obzoru (recenze), Jan Matura
Novou generaci mobilních telefonů Philips bude reprezentovat modelová řada s názvem Fisio. Telefony, které mají namířeno do předplacených sad, mají ve svém názvu číslovku 300. Naopak telefony určené náročným zákazníkům patří do šestistovkové řady. Jako první za zákazníky zamíří nejjednodušší model - Fisio 311.

21.5.2001 - Nokia 8250 – atraktivní suvenýr z dovolené (recenze), Jan Matura
Nokia 8250 není novým modelem v pravém slova smyslu. Jedná se o asijskou obdobu dobře známé Nokie 8210. Oba sesterské modely se od sebe liší designem, barvou podsvícení, jednou funkcí a cenou. Model 8250 není určen pro evropské trhy, přesto se může stát atraktivním suvenýrem z exotické dovolené.

17.5.2001 - Philips Az@lis 288 - umí hodně, stojí málo (recenze), Jan Matura
Philips uvádí na trh nový mobilní telefon. Jmenuje se Azalis 288 a je nástupcem modelu Azalis 238. Do vínku dostal nové funkce a lehkou odtučňovací kůru. Azalis 288 má ambice a předpoklady na trhu uspět.

10.5.2001 - Trium Mars - stojí za shánění (recenze), Jan Matura
Hledáte malý a šikovný telefon za rozumnou cenu? Vyžadujete vibrační vyzvánění a vnitřní telefonní seznam? Oboje a ještě mnohem víc vám nabídne model Mars, z nabídky společnosti Trium. Konkurence má v rajónu škodnou, která na svou stranu láká mnoho spokojených zákazníků. Recenze na Trium Mars vás přesvědčí, že s touto značkou je potřeba počítat.

2.5.2001 - Nokia 3330 svým zákazníkům rozumí (recenze), Jan Matura
Jaká je nová Nokia 3330? Je opravdu tak nová, jak mnozí čekali? Co od ní skutečně můžete čekat?

28.3.2001 - Siemens S40 - vzkříšení (recenze), Martin Hájek
Dlouho očekávaný mobilní telefon je tady. Původně Bosch 1886, nyní nový model společnosti Siemens - S40. Je ovšem skutečně nový? Pod příjemným designem se ukrývá velké množství zajímavých funkcí. Zajímá vás, jaký S40 je?

2.3.2001 - Trium Aria W@P - štika v rybníce low-endů (recenze), Jan Matura
Představujeme velmi dobrý telefon, který se snad brzy bude prodávat i u nás.
Ty tam jsou doby, kdy velké rozměry a váha, ruku v ruce s omezeným počtem funkcí, byly synonymem pro nejlevnější mobilní telefony. Dnes u takovýchto telefonů nepřekvapí množství funkcí a WAP, a dokonce hmotnost a velikost se přibližují dražším kolegům. Trium Aria WAP jde ovšem ještě dál, však posuďte sami.

26.2.2001 - Panasonic GD93 - konečně už i s WAPem (recenze), Martin Hájek
Na světě je nový mobilní telefon od japonské společnosti Panasonic - model GD93. Ve stručnosti bychom jej mohli charakterizovat jako malý, lehký, elegantní, konečně také s implementací WAPového prohlížeče.

23.2.2001 - Philips Azalis 238 – tlustý, ale šikovný (recenze), Luděk Zadražil
Přestože se na první pohled zdá jako nešikovný tlouštík, není Philips Azalis žádný nemotora. Někdy sice pokulhává, ale ve srovnání se svými vrstevníky ve stejné cenové kategorii dokáže zabodovat. Třeba solidním hlasovým ovládáním nebo chytrým přehledem textových zpráv.
Videoukázka videoukázka telefonu a jeho menu

19.2.2001 - Sony CMD-J5 – zajímavý telefon za málo peněz (recenze), Patrick Zandl
Chcete funkcemi naplněný telefon s českou T9, WAPem, HTML a e-mailem? Oželíte infraport? Pak by se vám nový Sony CMD-J5 mohl opravdu líbit.

2.2.2001 - Motorola V50 - ve jménu internetu (recenze), Martin Hájek
Na trh se dostává další stříbrná krasavice z dílny americké Motoroly, nesoucí typové označení V50. Je to klasické véčko a navíc první véčko vůbec, které má implementovaný také WAPový prohlížeč.

10.1.2001 - Siemens SL45 - velikost brouka, paměť slona, chytrost opice (recenze), Martin Hájek
Konečně k nám dorazila lahůdka od Siemense - mobilní telefon SL45. Ojedinělý design, MP3 přehrávač a digitální záznamník s kapacitou pět hodin dnes vážně nemá každý mobil. Tím však výčet funkcí tohoto krasavce zdaleka nekončí.

Autor:


Nejčtenější

Tak bude vypadat letošní nejlevnější iPhone, zepředu připomíná desítku

Render chystaného LCD iPhonu s 6,1palcovým panelem ve společnosti menšího...

Uvedení nových iPhonů se blíží, jejich oficiální odhalení proběhne už za dva měsíce. Víme, že budou tři a alespoň z...

Blesková krádež. Zloději za 30 sekund vybílili obchod Applu

Blesková krádež v kalifornském Apple Storu

Skupina mužů za méně než minutu vykradla před očima zákazníků i personálu obchod Apple Store v kalifornském Fresnu....



Xiaomi pokračuje v dumpingových akcích. Redmi S2 bude za 300 korun

Nová prodejna mobilů v Olomouci přilákala stovky lidí

Agresivní marketing čínské značky v Česku pokračuje. Xiaomi otevírá třetí obchod a tradičně první den nabízí produkty s...

Recenze: Nokia 8 Sirocco je skutečně luxusní a má skvěle odladěný Android

Nokia 8 Sirocco

Firma HMD Global postupně rozšiřuje svou nabídku smartphonů Nokia i do vyšších pater. Prozatím tou nejlepší nokií,...

Novinka za 975 korun nahradí smartphone a nepotřebuje dotykový displej

JioPhone 2

Obyčejné mobily nejsou mrtvé. Právě naopak. Jestliže prodeje smartphonů stagnují, nebo na některých trzích dokonce...

Další z rubriky

Průkopník bezrámečkových smartphonů míří do Evropy. Ukáže se v září

Sharp Aquos S3

První bezrámečkový smartphone se představil v roce 2014 a vypadal skvěle, přitom byl Sharp Aquos Crystal levný...

U těchto smartphonů ušetříte až polovinu ceny. I u špičkové Nokie

BlackBerry DTEK 50 ze všech úhlů

Trh se smartphony je dnes velmi konkurenční, a mnohé modely se proto vyprodávají s výraznou slevou. Platí to třeba pro...

Ani levné, ani drahé. Za sedm tisíc pořídíte povedené smartphony

Střední třída je doslova nabitá lákavými smartphony. V cenovém rozpětí od...

Střední třída je doslova nabitá lákavými smartphony. V cenovém rozpětí od zhruba pěti do deseti tisíc korun najdeme...

Najdete na iDNES.cz