„Bílá místa“ u nás aneb Odkud si nezavoláte

  • 199
Připravili jsme mapu míst, která jsou podle vašich zkušeností bez signálu pro mobilní telefony nebo jsou pokryta jen velmi špatně. Ani jeden z našich operátorů nezůstal ušetřen vaší kritiky, všichni byli ovšem také pochváleni.

Naši operátoři se na svých stránkách chlubí mapami pokrytí, na nichž je jen velmi málo „bílých míst“ (Eurotel, T-Mobile, Oskar). Vyzvali jsme vás, abyste se s námi podělili o své reálné zkušenosti s pokrytím. Vyplývá z nich, že časté problémy s pokrytím jsou ve výše položených lokalitách, což je samozřejmě pochopitelné (Šumava, Jizerské hory). Často jsou ovšem špatně pokryty také turisticky zajímavé oblasti v údolích (např. Třeboňsko). To již lze pochopit jen stěží.

Sběr dat probíhal ve dnech 5. až 25. srpna 2002. Pokud jste místa přesně nelokalizovali, nemohli jsme je do mapy zanést. Při pozorování pokrytí hraje důležitou roli typ telefonu, je proto možné, že s některými místy bez signálu mají jiní uživatelé lepší zkušenosti. V diskuzi se objevilo mnoho stížností a nářků, objevily se ale i pochvaly. Ta následující je opravdu patriotská: „Jak si tak čtu vaše příspěvky, mrzí mě, jak jste všichni stále nespokojení. V cizině je to daleko horší, i na západě. Třeba v Paříži je pokrytí ubohé. A venkov je ještě horší. Z vlastní zkušenosti můžu být hrdý na pokrytí našich operátorů...“

Na zvýrazněná místa a místa označená křížkem najeďte myší, zobrazí se příslušný komentář. Podkladem nám byly mapy České kartografie.

Klikněte pro celou mapu