Tisková zpráva: Seagate SIDEWINDER AIT byl vybrán jako primární řešení pro ochranu dat v databázích Oracle

Seagate Technology, Inc. (NYSE:SEG) oznámila, že společnost Oracle Corporation si vybrala magnetopáskové jednotky Sidewinder Advanced Intelligent Tape (AIT) jako primární médium pro zálohování dat.
--Praha, ČR, listopad 1998 - Seagate Technology, Inc. (NYSE:SEG), špičkový výrobce magnetopáskových jednotek pro výpočetní systémy dnes oznámila, že společnost Oracle Corporation si vybrala magnetopáskové jednotky Sidewinder Advanced Intelligent Tape (AIT) jako primární médium pro zálohování dat.

Oracle, největší výrobce systémů řízení báze dat a druhá největší společnost na světě, si vybrala technologii AIT díky její spolehlivosti a zabezpečení integrity dat k ochraně důležitých informací z účetnictví, elektronické pošty, Internetu, z elektronické komerce a z partnerských kanálů. Společnost nedávno instalovala 90 magnetopáskových jednotek Sidewinder AIT od společnosti Seagate ve 30 knihovnách Spectra Logic Spectra 10000 jako náhradu za starší 8 mm mechaniky. Mechaniky Sidewinder nyní slouží k zálohování a ochraně 17 terrabytů dat rozptýlených na 143 provozních serverech.

Po dokončení instalace naměřila společnost Oracle rychlost zálohování dat až 80 MB/s při souborech delších než 2 GB, což mělo za následek zkrácení zálohovací doby na polovinu a tím bylo dosaženo mnohem efektivnějšího využití pracovní doby.

Mechaniky Sidewinder od společnosti Seagate splňují požadavky společnosti Oracle v oblasti zálohování díky tomu, že jsou součástí magnetopáskových knihoven Spectra Logic. Spectra Logic se specializuje na produkty pro zabezpečení obnovení dat určené pro velké společnosti spravující ohromná množství dat. Každá knihovna Spectra 10000 může obsahovat až 40 magnetopáskových kazet a 4 mechaniky, to znamená, že poskytuje kapacitu 2,6 terrabytů pro ukládání dat s propustností 112 GB za hodinu v jedné skříni s nejmenším půdorysem. Spectra 10000 se vyznačuje velmi snadnou správou pomocí dotykové obrazovky na předním panelu, jež umožňuje snadno knihovnu zkonfigurovat. Přechod na novou technologii Sidewinder AIT byl usnadněn programovým vybavením od společnosti Alexandria, která pro společnost Oracle vykonává běžně denní zálohy.

Mechaniky Sidewinder mají střední doby mezi poruchami (MTBF) 200000 hodin. Kazeta pro tuto mechaniku se dodává osazená polovodičovou pamětí, jež zajišťuje špičkovou dobu pro vyhledání dat a přístup k datům. Pásky Seagate AIT vyrobené pomocí napařování aktivní vrstvy ve vakuu mají kapacitu až 70 GB komprimovaných dat. Rychlost přenosu dat je 6 MB/s. Poslední verze mechaniky pak umožňuje uložit až 70 GB na jednu pásku a předpokládá se, že brzy bude k dostání páska s kapacitou 200 GB. Na mechaniku je poskytována špičková záruční doba 3 roky. Mechaniky AIT zkrátily přístupovou dobu na 27 s a dobu zavedení pásky pod 20 s, což ve svém důsledku znamená, že celková přístupová doba k datům činí 47 s.

O společnosti Spectra Logic

Od roku 1979 společnost Spectra Logic slouží jako špičkový vývojář zálohovacího software a hardware pro páskové knihovny, jakož i programového vybavení pro tuto aplikaci. Společnost mající sídlo v Boulderu, vyrábí širokou paletu vysoce výkonných produktů pro ukládání dat pro širokou paletu platforem. Více informací můžete nalézt na adrese http://www.spectra.com.

Společnost Seagate Technology, Inc. je vedoucí poskytovatel technologie a produktů umožňujících lidem, ukládat a spravovat informace. Společnost je rozhodnuta poskytnout nejlepší produkty ve své třídě, aby pomohla lidem získat informace kdekoli, kdykoli a jakkoli je potřebují. Seagate je největší výrobce diskových mechanik na světě, magnetických záznamových hlav a médií. Je významným inovátorem v oblasti magnetopáskových jednotek a jedním z hlavních vývojářů programového software pro správu informací podnikové třídy. Seagate naleznete všude po celém světě rovněž na WWW stránkách s adresou http:// www.seagate.com. Pokud chcete získat automaticky novinky, ceny akcií a finanční informace přes telefon, vytočte číslo +1 (877) SEG-NYSE v Severní Americe, mimo USA a Kanadu vytočte číslo 1 (760) 704 43 68.

Podobu iPhonu 8 potvrdil řetězec McDonald’s.
Hamburgerový král prozradil podobu iPhonu 8 s vykrojeným displejem

Představení chystaného výročního iPhonu se blíží. Řada vlastností už byla potvrzena. Nyní přichází další, a to od neočekávaného zdroje. Vzhled telefonu...  celý článek

Sony Xperia XZ1
Klasika bez výstředností a se skvělou výbavou. Nové top Sony se blíží

Sony si drží svůj styl a zavádění nových designových prvků nechává jiným. Proto i chystaná Xperia XZ1 bude konzervativně vypadající smartphone, ovšem se...  celý článek

Huawei P10 Plus patří mezi nejlépe se prodávající modely značky
Huawei si jde za svým cílem. Apple by mohl sesadit už v tomto čtvrtletí

Společnost Huawei chce být v roce 2021 největším prodejcem smartphonů. Před sebou má dvě překážky - Apple a Samsung. V uplynulém čtvrtletí se však čínský...  celý článek

Alcatel Pop 4 (6)
Smartphonový Obr XXL za rozumné peníze. Test Alcatel Pop 4 (6)

Značka Alcatel dodává na trh celou řadu cenově atraktivních smartphonů, které přitom nesahají ke zbytečným kompromisům. Na první pohled je takovým přístrojem i...  celý článek

Motorola Moto X4
Toto je chystaná Moto X. Kdysi to bývala prémiovka

Řada Moto X bývala nejvyšší modelovou linií Motoroly, ale už loni tuto roli převzala kolekce Z. Nyní „xková“ řada hlásí návrat, ale model X4 nemíří na vrchol....  celý článek

Dwayne Johnson hraje v reklamě na mobil
Známý herec se ve videu od Applu fotí iPhonem ve vesmíru

Hollywoodská hvězda Dwayne „The Rock“ Johnson se objevila v poslední reklamě na smartphone od Applu. V ní s pomocí hlasové asistentky Siri zvládne třeba...  celý článek

Systém watchOS 4 pro hodinky Apple Watch.
Hodinky od Applu mají být nezávislé. Už nebudou potřebovat iPhone

Apple plánuje do konce letošního roku představit verzi svých chytrých hodinek, která se bude moci připojit přímo k mobilní síti. Chce tak snížit závislost...  celý článek

rozbitý telefon
Revoluční patent: mobil si sám opraví prasklý displej