Tisková zpráva: S technologií Quantum QuickView sportovním fanouškům nic neunikne

Technologie umožňující ukládání televizního vysílání na pevný disk.
Praha, Milpitas, 5. 2. 1999 - Výzkum, v němž společnosti Quantum a Nielsen Media Research dotazovaly diváky amerického fotbalu, odhalil, co je pro televizní fanoušky nejdůležitější - opakované záběry. Díky nové technologii vyvinuté společností Quantum Corporation mají diváci, kteří propásli některý klíčový okamžik téměř čtyřhodinových přímých přenosů z utkání amerického fotbalu, druhou šanci. Technologie pevných disků Quantum QuickView, implementovaná v řadě nových výrobků spotřební elektroniky, umožní živé vysílání kdykoli zastavit a v klidu si znovu vychutnat libovolnou část zápasu. Přitom se divák nemusí obávat, že propásne jiný důležitý okamžik, neboť vysílání se stále automaticky zaznamenává.

"Je to nejlepší technologie od vynálezu videorekordéru, uvedl Larry Gerbrandt, analytik kalifornské společnosti Paul Kagan Associates, která se zabývá výzkumem médií a konzultační činností. "To, že divák může živé vysílání zastavit, je jen jednou z mnoha funkcí, které dávají lidem nové možnosti sledování živého vysílání," dodal Gerbrandt.

Podle průzkumu provedeného společnostmi Quantum a Nielsen Media Research zhruba dvě třetiny lidí, kteří sledují americký fotbal, pokládají za velmi důležité opakované záběry. Více než třetina diváků se ráda dívá na reklamy vysílané v průběhu utkání. Je zajímavé, že reklamní šoty společnosti Anheuser-Busch, které byly letos mnohokrát hodnoceny jako nejpopulárnější, sledovalo mnoho sportovních diváků se stejným zaujetím, jako vítězný "touchdown".

Aby divákům nic neuniklo, nesmějí se od televize hnout ani na krok. Zpráva společností Quantum a Nielsen Media Research ovšem uvádí, že zhruba jedna pětina diváků amerického fotbalu si často od televize odskočí a klíčové okamžiky propásne. S technologií Quantum QuickView je sledování jednodušší a daleko méně stresující - lze si v klidu vyřídit důležitý telefonát nebo si zajít pro pivo do ledničky.

"V podstatě se jedná o videozařízení s náhodným přístupem," poznamenal Jeffrey Klugman, obchodní ředitel společnosti Quantum. "Kouzlo tohoto zařízení spočívá v tom, že divák se může okamžitě podívat na kterékoli místo záznamu a poté pokračovat ve sledování zbytku programu, a to bez přerušení nahrávání. Když se na to podíváme z jiného pohledu, jde o to, že si divák může naplánovat sledování programu tak, jak mu to vyhovuje."

Společnost Quantum přináší do spotřební elektroniky digitální záznamovou technologii, známou z osobních počítačů. Quantum předpokládá, že přední výrobci spotřební elektroniky, včetně firem Replay Networks a TiVo, brzy dodají na trh řadu výrobků s technologii QuickView - televizní přístroje, digitální videorekordéry a další televizní techniku.

Počet objednávek na Galaxy S8 předčil dosavadní rekord předchůdce o 30 procent
Hlasový asistent Bixby vám poslouží i v Česku. Pokud mluvíte anglicky

Samsung uvolnil svého hlasového asistenta i na český trh, stále však umí jen anglicky a korejsky.  celý článek

Poutáním na představení Notu 8 ozdobil Samsung i Times Square
Živě z New Yorku: Samsung ukázal svůj nejvýkonnější a nejdražší mobil

Samsung v New Yorku právě představil nový model Note 8. Je to přístroj s mnoha nej. Nic lepšího zatím jihokorejský výrobce nevyrobil. Současně to však bude i...  celý článek

Samsung Galaxy S8
Prodeje Galaxy S8 nemusí být růžové, pomoci by mohl Note 8

Samsung při zmínce o prodejích svého nového top modelu pouze sdělil, že se prodává nejlépe v historii, ale žádná čísla neuvedl. Nyní to vypadá, že prodeje...  celý článek

Tchajwanský průmyslový designér Chris Wu navrhl koncept chytrých hodinek s...
Tyto chytré hodinky jsou opravdu inovativní. Mají otočný displej

Chytré hodinky s operačním systémem jsou poměrně mladou záležitostí, na trhu se objevily poprvé před čtyřmi roky. Doposud se ovšem mezi uživatele nerozšířily...  celý článek

Chtěl se vyfotit na záchodě. Omylem vystřelil a dostal šest let

Striptýzové kluby slibují nevšední zážitky, střelba mezi ně ovšem nepatří. O takový netradiční zážitek se loni 17. prosince návštěvníkům klubu Lust ve...  celý článek

Android 8.0 Oreo je mocný a rychlý
Android Oreo je tady. Je rychlý, mocný a slibuje větší bezpečnost

Google v pondělí večer oficiálně představil velkou aktualizaci systému Android. Využil k tomu den, kdy Američané mohli pozorovat úplné zatmění Slunce. K...  celý článek

Smartphony značky BLU podle společnosti Kryptowire odesílaly osobní data...
Smartphony s vestavěným špionem opět v prodeji. Jsou extra levné

Krátce poté, co vyšlo najevo, že smartphony BLU bez vědomí uživatele odesílají osobní data na čínské servery, zastavil Amazon jejich prodej. Pár dnů nato je...  celý článek

rozbitý telefon
Revoluční patent: mobil si sám opraví prasklý displej

Zní to jako pořádné sci-fi, ale praskliny na displeji možná mobily v budoucnu opraví samy. Poslední patent Motoroly naznačuje, že se na takové technologii už...  celý článek

Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!