Tisková zpráva: S EuroTelem můžete volat v metru ZDARMA!

Od pondělí 22.března 1999 mohou majitelé mobilních telefonů EuroTel GSM Global a EuroTel GO volat po České republice a neomezeně posílat SMS z nástupišt pražského metra ZDARMA! Od 19.března, kdy EuroTel společně s druhým operátorem spustil zkušební provoz, mohou všichni GSM zákazníci společnosti EuroTel volat a přijímat hovory či zasílat a přijímat SMS ve stanicích I. P. Pavlova, Můstek a Muzeum, tedy na místech s nejvyšším provozem. Po dobu celých 30 dní si všichni majitelé mobilních telefonů EuroTel GSM Global a GO mohou volání po České republice a zasílání SMS z nástupišť v těchto třech stanicích (I.P.Pavlova, Můstek a Muzeum) ZDARMA vyzkoušet.

"Kvalita pokrytí a především kvalita hovorů je konkurenční výhodou EuroTelu! V rámci tohoto pilotního projektu chceme zjistit, jaký budou mít EuroTel GSM Global a GO zákazníci EuroTelu zájem využívat této nové služby a současně jak bude systém fungovat. Do prostor pražského metra jsme instalovali nejmodernější technologii, která je na trhu k dispozici a rádi bychom si v rámci pilotního projektu ověřili funkčnost systému," informoval v této souvislosti Ed Kingman, generální ředitel společnosti EuroTel Praha.

"EuroTel je dle počtu zákazníků vedoucí a největší společností na trhu. Naším cílem je i nadále být vedoucí společností v kvalitě pokrytí a poskytovaných slUŽeb v poměru k ceně. Pokrytí metra demonstruje neustálé naplňování tohoto závazku,"dodal Ed Kingman.

1. Iniciativa pokrýt metro vzešla za strany EuroTelu, kdy již na jaře 1996 provedla společnost první technická měření v prostorách metra.
2. Vzáří 1996 začala vyjednávání s Dopravním podnikem Hl.m. Prahy o podmínkách instalace GSM systému v metru.
3. V listopadu 1996 se na EuroTel obrátil Dopravní podnik HI.m.P. s tím, aby v technickém řešení projektu zohlednil budoucí začlenění druhého operátora.
4. V březnu 1997 pak vzniklo Sdružení Metro, jehož členy se stali EuroTel a Ministerstvo vnitra ČR, za účelem zajištění pokrytí vnitřních prostor pražského metra signálem EuroTel GSM Global a hromadné radiové sítě Ministerstva vnitra.
5. V listopadu 1997 se ke Sdružení Metro připojila společnost RadioMobil s tím, že vedením projektu byla pověřena společnost EuroTel.

EuroTel vyjednal podmínky s Dopravním podnikem, zadal výstavbu dodavateli a hospodaří se svěřenými finančními prostředky sdružení Metro. Dohled nad funkčním provozem GSM sítí je umístěn v dohledovém centru společnosti EuroTel v Olšanské ulici. Toto centrum je ústředním pracovištěm pro monitoring sítě a řízení všech procesů, které v síti probíhají. Pracuje v nepřetržitém pracovním režimu a garantuje výkonný, stabilní a velmi spolehlivý provoz. Do zřízení a provozu dohledového centra investoval EuroTel rozsáhlé finanční prostředky. Technologie snesou nejnáročnější měřítka a srovnání, což bylo také důvodem proč byl dohled nad celým projektem svěřen právě společnosti EuroTel. Již dnes však EuroTel pracuje na rozšíření pokrytí do celého metra.

"Každý den, uše co děláme, je motivováno přáním v plné míře uspokojit naše zákazníky. Celkový počet našich zákazníků dokazuje, že zákazníci upřednostňují kvalitní služby právě od společnosti EuroTel. Jsme hrdí, že právě společnost EuroTel dovedla cely' projekt k úspěšné realizaci, nebot' to dokazuje kvalitu našich služeb. EuroTel tímto krokem opět prokázal, že patří mezi přední operátory na světě v oblasti mobilních komunikací, protože pokrytí v metru poskytují jen vývojově pokročilé sítě,"dodal Ed Kingman.

TP-Link Neffos X1 Max
Vyrábí hlavně routery, teď se vrhli na smartphony. A docela jim to jde

Při pohledu na značku TP-Link si mnoho z nás vzpomene na logo na domácím routeru, ovšem asi málokdo si ji spojí se smartphonem. To se však může brzy změnit,...  celý článek

Podobu iPhonu 8 potvrdil řetězec McDonald’s.
Hamburgerový král prozradil podobu iPhonu 8 s vykrojeným displejem

Představení chystaného výročního iPhonu se blíží. Řada vlastností už byla potvrzena. Nyní přichází další, a to od neočekávaného zdroje. Vzhled telefonu...  celý článek

Alcatel Pop 4 (6)
Smartphonový Obr XXL za rozumné peníze. Test Alcatel Pop 4 (6)