Tisková zpráva RM číslo 17

Společnost RadioMobil a její sí mobilních telefonů GSM Paegas slaví v těchto dnech své první výročí na českém trhu.

Společnost RadioMobil a její síť mobilních telefonů GSM Paegas slaví v těchto dnech své první výročí na českém trhu. Za tu dobu se toho na poli mobilních komunikací změnilo mnoho.

Jednou z nejdůležitějších, a pro český trh v pravdě revoluční změnou, byla skutečnost, že s příchodem RadioMobilu zde bylo v oblasti telekomunikací vůbec poprvé vytvořeno opravdu konkurenční prostředí.

RadioMobil vstupoval do výstavby své sítě s určitým handicapem, daným skutečností, že konkurenční společnost zde provozovala již několik let analogovou síť NMT. Díky pracovnímu nasazení všech zaměstnanců RadioMobilu a partnerských firem se během pouhého jednoho roku podařilo dohnat náskok konkurence a vybudovat síť, která nejenže splnila všechny zadané podmínky pověření pro provoz GSM, ale v některých parametrech je i překročila. Tato fakta již byla potvrzena i nezávislým expertem, jehož oficiální písemné vyjádření o splnění podmínek pověření obdržel RadioMobil v těchto dnech.

Síť Paegas v současné době pokrývá 86% procent obyvatel české populace a všechny významné dopravní silniční tahy, přičemž výstavba dalších základnových stanic dále pokračuje. Generální ředitel společnosti Klaus Tebbe k tomu uvedl: "V současné době má RadioMobil srovnatelnou šíři pokrytí s konkurenční společností, ale v nesrovnatelně vyšší kvalitě, především co se týká kapacity sítě. Ale i přes tuto skutečnost plánujeme do konce roku 1998 zdvojnásobit počet základnových stanic v ČR."

Neméně důležitým krokem jakým je výstavba základnových stanic a dalších prvků sítě je i vytvoření funkčních distribučních kanálů a prodejních míst sítě Paegas. Ta v současné době zahrnuje sedm vlastních prodejen Paegas a dále 250 obchodních partnerů s více než 1500 prodejními místy. Hustá síť prodejních míst stejně tak jako stále se rozrůstající pokrytí a kvalitní služby jsou jistě jedním z hlavních důvodů rychlého růstu počtu zákazníků. Služeb Paegas v současnosti využívá více než 110 tisíc klientů.

Klaus Tebbe dodává: "Naše společnost od počátku svého působení stavěla především na kvalitě svých služeb, protože se domníváme, že to má pro budoucnost daleko větší význam než honba pouze za kvantitou. Při výstavbě sítě využíváme špičkových technologií GSM, takže síť Paegas patří k těm nejmodernějším v Evropě. Skutečnost, že vsázíme právě na kvalitu se začíná odrážet i na počtu našich klientů."

Během pouze jednoho roku představil RadioMobil 4 nové nadstandardní služby sítě GSM Paegas a další převratné novinky chystá i pro zbytek kalendářního roku!

Jednou z nejdůležitějších funkcí, které GSM nabízí, je mezinárodní roaming. V době spuštění své sítě měl RadioMobil pouhých šest roamingových partnerů a k dnešnímu dni již má 54 ve 37 zemích na čtyřech světových kontinentech.

V neposlední řadě se je třeba se zmínit i o cenové politice, s kterou před rokem RadioMobil uvedl na trh svou službu GSM Paegas. Po pěti a půl letech monopolu a cenám tomu odpovídajícím, byl mobilní telefon za 999,- Kč a tarif s nejnižší sazbou za hovorné, příjemným překvapením pro stávající i budoucí uživatele mobilních telefonů. Za rok své existence zůstávají cenové výhody pro zákazníky Paegas stále zachovány a naopak oproti předpokladům přistupuje RadioMobil k dalším zvýhodněním svých uživatelů.

V distribuční síti Paegas jsou nabízeny nejmodernější mobilní telefonní přístroje, které současný světový trh s telekomunikační technikou nabízí. Za zmínku v této souvislosti jistě stojí například právě uváděný mobilní telefon Siemens S10 s barevným displejem, který bude nabízen exkluzivně pouze v síti obchodů Paegas.

Od měsíce července začíná RadioMobil postupně vítězit v počtu nově registrovaných zákazníků oproti konkurenční společnosti. Do konce roku lze počítat s růstem počtu zákazníků služby Paegas až na 150 tisíc, přičemž původní plány počítaly s číslem o třicet tisíc menším. Na přelomu tisíciletí by RadioMobil rád získal 50 procentní podíl na českém trhu mobilních komunikací.

Témata: roaming, Siemens

Motorola Moto X4
Toto je chystaná Moto X. Kdysi to bývala prémiovka

Řada Moto X bývala nejvyšší modelovou linií Motoroly, ale už loni tuto roli převzala kolekce Z. Nyní „xková“ řada hlásí návrat, ale model X4 nemíří na vrchol....  celý článek

Podobu iPhonu 8 potvrdil řetězec McDonald’s.
Hamburgerový král prozradil podobu iPhonu 8 s vykrojeným displejem

Představení chystaného výročního iPhonu se blíží. Řada vlastností už byla potvrzena. Nyní přichází další, a to od neočekávaného zdroje. Vzhled telefonu...  celý článek

Alcatel Pop 4 (6)
Smartphonový Obr XXL za rozumné peníze. Test Alcatel Pop 4 (6)

Značka Alcatel dodává na trh celou řadu cenově atraktivních smartphonů, které přitom nesahají ke zbytečným kompromisům. Na první pohled je takovým přístrojem i...  celý článek

TP-Link Neffos X1 Max
Vyrábí hlavně routery, teď se vrhli na smartphony. A docela jim to jde

Při pohledu na značku TP-Link si mnoho z nás vzpomene na logo na domácím routeru, ovšem asi málokdo si ji spojí se smartphonem. To se však může brzy změnit,...  celý článek

rozbitý telefon
Revoluční patent: mobil si sám opraví prasklý displej

Zní to jako pořádné sci-fi, ale praskliny na displeji možná mobily v budoucnu opraví samy. Poslední patent Motoroly naznačuje, že se na takové technologii už...  celý článek

T-Mobile láká na jedinečné tarify na míru
T-Mobile sliboval tarify na míru. Věrným zákazníkům ale nic extra nedal

„Prodloužením smlouvy ušetříte,“ hlásá banner na webu T-Mobilu pod přehledem aktuálně nabízených tarifů. Láká jím na jedinečné tarify na míru, které si prý...  celý článek

Vodafone (ilustrační fotografie)
Vodafone měl výpadek, někteří zákazníci se nedovolali

Od čtvrtečního poledne se operátor Vodafone potýkal s výpadkem ve své síti. Problémy při volání hlásili uživatelé z Prahy, Brna, Ostravy či Ústecka, textové a...  celý článek

Sleva 25 procent
Největší sleva v dějinách? Operátor ji dal na neuvěřitelných 982 let

Poněkud bizarní slevu poskytl ruský operátor Megafon zákazníkovi, který chtěl dát výpověď. I důvod výpovědi není obvyklý, zákazník si stěžoval na drzého šéfa...  celý článek

Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!