Tisková zpráva: Quinta corporation demonstruje revoluční technologii opticky asistovaného disku Winchester navrženou s cílem překročení supermagnetického limitu

LAS VEGAS, Nevada, -- 16. listopadu 1998- Quinta Corporation, plně vlastněná pobočka společnosti Seagate Technology, dnes poprvé veřejně předvedla revoluční architekturu magnetického záznamu, která se nazývá OAW (Optically Assisted Winchester). Architektura OAW je velmi slibná, zejména s ohledem na přechod přes supermagnetický limit, což je maximální teoretická hustota záznamu, které lze dosáhnout v tradiční záznamové technologii, jež, jak se dnes věří, se pohybuje mezi 20-40 GB/in2. Tato hustota je ekvivalentní digitálnímu uložení více než 45 kopií 32-dílné encyklopedie Britannica™ na plochu ovelikosti poštovní známky.

Společnost Quinta minulý únor odhalila roušku nad hlavními technologickými elementy architektury OAW. Mezi hlavní technické novinky patří: možnost záznamu na několik ploten současně v jedné mechanice, moderní systém pro vedení světla, unikátní konstrukce plovoucích optických hlav, miniaturní servosystém na konci hlav, zápis na předformátovaná vysoce koercitivní média s plastickou podložkou.

Novou technologii představil na veletrhu COMDEX/ Fall 98 v Las Vegas, ve státě Nevada, prezident a generální ředitel společnosti Seagate pan Stephen J. Luczo a viceprezident vývoje produktů doktor Joseph E. Davis. Demonstračním zařízením byla 5,25" disková mechanika s poloviční výškou, s dvanácti hlavami a šesti plotnami otáčejícími se rychlostí 4500 otáček za minutu, přístupovým časem 10 ms, měla v současnosti hustotu zápisu 3-4 GB/in2, což je ekvivalentní hodnotě 4-5,4 GB na plotnu pro 3,5" diskovou mechaniku.

O společnosti Quinta Corporation

Společnost Quinta je v současnosti pobočka, kterou plně vlastní společnost Seagate Technology, Inc. a je předním vývojářem vysoce kapacitních diskových technologií pro diskové mechaniky včetně technologie Winchester s optickou asistencí (Optically Assisted Winchester-OAW). Technologie OAW je navržena tak, aby integrovala optické, magnetické metody záznamu a technologie známe z telekomunikační techniky za účelem vybudování nové třídy vysokokapacitních a cenově výhodných externích diskových pamětí. Cílem společnosti Quinta je uhasit žízeň po cenově výhodných vysoce výkonných pamětech s vysokou kapacitou pracujících v on-line režimu. Společnost se sídlem v San Jose v Kalifornii má k dispozici provozní kapacity rozprostírající se na 55 čtverečních stopách, kde budou využívat pro zajišťování počáteční výrobní potřeby, výzkum, vývoj a pro administrativu. Domovská stránka na službě World Wide Web společnosti Quinta má adresu http:// www.quinta.com.

Společnost Seagate Technology, Inc.je vedoucí poskytovatel technologie a produktů umožňujících lidem, ukládat a spravovat informace. Společnost je rozhodnuta poskytnout nejlepší produkty ve své třídě, aby pomohla lidem získat informace kdekoli, kdykoli a jakkoli je potřebují. Seagate je největší výrobce diskových mechanik na světě, magnetických záznamových hlav a médií. Je významným inovátorem v oblasti magnetopáskových jednotek a jedním z hlavních vývojářů programového software pro správu informací podnikové třídy. Seagate naleznete všude po celém světě rovněž na WWW stránkách s adresou http:// www.seagate.com. Pokud chcete získat automaticky novinky, ceny akcií a finanční informace přes telefon, vytočte číslo +1 (877) SEG-NYSE v Severní Americe, mimo USA a Kanadu vytočte číslo 1 (760) 704 43 68.

Logo "S" společnosti Seagate a Seagate Technology jsou registrované ochranné známky společnosti Seagate Technology, Inc. Všechny ostatní ochranné známky nebo registrované ochranné známky jsou vlastnictvím jejich příslušných majitelů.

Tiskové zprávy a další informace o společnosti Seagate Technology je možné získat na Internetu pomocí služby World Wide Web na adrese http://www.seagate.com.

rozbitý telefon
Revoluční patent: mobil si sám opraví prasklý displej

Zní to jako pořádné sci-fi, ale praskliny na displeji možná mobily v budoucnu opraví samy. Poslední patent Motoroly naznačuje, že se na takové technologii už...  celý článek

Soyes 6S