Tisková zpráva: Prohlášení ke kvalitě on-line přenosu Miss Internet 98

Manažeři projektu LIVE.ATLAS.CZ reagují na ohlasy uživatelů Internetu, kteří v průběhu finále Miss Internet 1998 konaném ve čtvrtek 10.12 v 18.00 měli problény se sledováním přenosu na internetu.
Manažeři projektu LIVE.ATLAS.CZ reagují na ohlasy uživatelů Internetu, kteří v průběhu finále Miss Internet 1998 konaném ve čtvrtek 10.12 v 18.00 měli problémy se sledováním přímého přenosu na Internetu. Vysílání probíhalo ve dvou kvalitách - 28.8 kbit/s a 56 kbit/s.

Signál byl snímán a komprimován přímo v sále, kde se finále konalo. Komprimovaný signál byl přenášen na Internet pomocí pevné linky (56 kbit/s vysílací proud) a pomocí vytáčeného spojení po telefonních linkách SPT Telecom (28.8 kbit/s vysílací proud). Vzhledem k tomu, že kvalita linky v sále, které jsme měli k dispozici, je pochybná, nezdařilo se zajistit po část finále vysílání v nižší kvalitě určené pro uživatele připojené pomalejšími linkami.

Rádi bychom vyjádřili politování a jako určitou satisfakci nabízíme všem uživatelům Internetu zdarma záznamy finále a exkluzivních rozhovorů s finalistkami, natočené bezprostředně po volbě Miss Internet. Tyto video ukázky budou k dispozici během příštího týdne na Internetovém serveru LIVE.ATLAS.CZ.

Za firmu SPRINX s.r.o. Jiří Barcal, Matěj Horn