Tisková zpráva: Progress software zprovoznil síť testovacích center pro automatickou identifikaci chyb spojených s Y2K

Celosvětovou síť testovacích center, zkoumajících pomocí speciálního nástroje Pro2000 připravenost progressovských informačních systémů na přechod do nového tisíciletí, otevřela společnost Progress Software Corporation.
Bedford, Massachusetts, 26. října 1998 - Celosvětovou síť testovacích center, zkoumajících pomocí speciálního nástroje Pro2000 připravenost progressovských informačních systémů na přechod do nového tisíciletí, otevřela společnost Progress Software Corporation, vedoucí dodavatel aplikačních vývojových nástrojů, databázové technologie a služeb. Softwarové firmy, které používají produkty Progressu ke tvorbě rozsáhlých celopodnikových aplikací, i organizace, které tyto informační systémy provozují, si mohou nechat svůj software otestovat a ve spolupráci s odborníky z nově otevřených center nalezené chyby odstranit. Progress Software zatím zprovoznil testovací centra ve Spojených státech, Nizozemsku, Velké Británii, Francii, Německu, České republice a Austrálii.

Samotný Progress Software vybavil své vývojové a databázové nástroje prostředky, které umožňují vyhnout se problémům spojeným s rokem 2000, už v roce 1985. Nová služba je určena pro podnikové aplikace, jejichž tvůrci tyto prostředky v dostatečné míře nevyužívali a jejichž uživatelé nyní potřebují rychle a jednoduše identifikovat potenciální chyby, které se mohou při přechodu do nového tisíciletí projevit. Progress Software dnes spolupracuje s více než 2300 softwarovými firmami, které vyvíjejí podnikové aplikace založené na progressovských technologiích a které v roce 1997 dodaly produkty za více než 1,5 mld. USD.

Testovací centra Progress Software pracují se skenovacím nástrojem Pro2000 nizozemské firmy Vitalogic a poskytují všechny služby potřebné k testování databází a aplikací a k nalezení (a v mnoha případech i opravě) podezřelých úseků zdrojového kódu. Nástroj Pro2000 prohlíží databáze a zdrojový kód, přičemž hledá místa, v nichž by se mohly vyskytnout chyby. Automatické vyhledávání takových míst podle předem zadaných vzorů je mnohem rychlejší než ruční prohlížení a opravy. Pro2000 dokáže prohlížet zdrojový kód opakovaně, přičemž při dalším testu se kód, který byl již předtím potvrzen jako správný, vynechává. Toho se využívá v případě, že zákazník si vyžádá druhý a další audit - tzv. rozdílové skenování by mělo být rychlejší a tím i levnější.

"Programovací jazyk Progress 4GL je na problém Y2K připraven už léta, ale vývojáři se stále přesvědčují o tom, jak riskantní toto pole je," řekl David Ireland, viceprezident Progress Software pro produkty a služby. "Naše řešení vznikla na základě poptávky po technologiích umožňujících komunikovat a spolupracovat s datovými zdroji mnoha typů. Testovací služba Pro2000 jako součást naší nabídky dále zmenší nebo vyloučí rizika spojená s rokem 2000, kterým jsou softwarové firmy vystaveny."

"Firma Vitalogic sdílí s Progress Software představu, jak budovat aplikace, které budou skutečně počítat s rokem 2000," dodal Marnix van Wijck Juriaanse, generální manažer společnosti Vitalogic B.V. "Jsme rádi, že Progress Software si pro svá testovací centra vybral náš nástroj Pro2000 a s jeho pomocí nabízí softwarovým firmám kvalitní a nenákladné řešení pro nalezení a opravy potenciálních chyb spojených s rokem 2000."

Vitalogic B.V. z nizozemského Houtenu se specializuje na vývoj na míru šitých systémů pro prostředí klient/server a internet/intranet. Společnost se zaměřuje na tvorbu životně důležitých systémů, k níž využívá produkty Progress 4GL, WebSpeed, Actuate a Apptivity. Vitalogic poskytuje i služby spojené s řízením projektů, návrhem a analýzou, pořádá auditorské a školicí programy a zabývá se elektronickým obchodem. Více informací na adrese www.vitalogic.nl.

Progress Software Corporation je celosvětovým dodavatelem technologií pro vývoj aplikací, databázových technologií a služeb technické podpory. Zaměstnává 1200 lidí v téměř padesáti kancelářích v Severní Americe, Evropě, Asii, Austrálii a Latinské Americe. Jeho vývojové nástroje Apptivity (javovský nástroj), WebSpeed (nástroj založený na HTML), ProtoSpeed (internetový debugger) a aplikační vývojové prostředí PROGRESS s databází RDBMS a s prostředky pro přístup k jiným databázím využívají profesionální vývojáři ke tvorbě aplikací provozovaných v prostředích internetu, klient/server i s centrálním počítačem. S produkty Progress Software pracují nezávislí dodavatelé softwaru a jiní zákazníci, kteří za rok 1997 dosáhli při prodeji progressovských aplikací celkového obratu více než 1,5 mld. USD.

Samsung Galaxy Note 8
Toto je nejlepší smartphone od Samsungu. Poprvé má duální foťák

Zapomeňte na nepovedený Note 7, Samsung totiž představil jeho nástupce, který je králem mobilů současnosti. Note 8 má tu nejlepší možnou výbavu, velký displej...  celý článek

Bude takto vypadat nejlepší letošní nokia?
Nokia osmičkou letos nekončí. Chystá ještě lepší smartphone

Minulý týden představená Nokia 8 je první novodobou nokií, která snese srovnání s těmi nejlepšími smartphony. Vrcholem letošního roku ovšem není, prý se totiž...  celý článek

Android 8.0 Oreo je mocný a rychlý
Android Oreo je tady. Je rychlý, mocný a slibuje větší bezpečnost