Tisková zpráva: Progress software uvedl progress IPQoS - první nástroj ze sady pro řízení aplikací a sítí IPpatrol Suite

Bedford, Massachusetts, 22. prosince 1998 - Progress IPQoS, produkt typu QoS (quality of service) určený k zajištění kvality síťových služeb, uvedla společnost Progress Software Corporation, vedoucí dodavatel aplikačních vývojových nástrojů, databázové technologie a služeb. Progress IPQoS monitoruje a vyhodnocuje celkovou dostupnost a výkonnost aplikací, souborových systémů a služeb provozovaných v distribuovaných sítích. Jde o první z několika produktů patřících do rodiny Progress IPPatrol Suite - sady řešení určených pro řízení a monitorování aplikací a sítí provozovaných v rámci celého podniku.

Na rozdíl od běžně používaných platforem NSM (Networked Systems Management) pro správu síťových systémů, které monitorují pouze základní a hraniční zařízení sítě, poskytuje IPQoS detailnější informace o celkové dostupnosti a výkonnosti zařízení a aplikací podle standardu SLAs (Service Level Agreements). Progress IPQoS mimo jiné shromažďuje statistické údaje o známých portech TCP/IP, jako jsou např. protokoly SMTP (simple mail transport protocol) pro posílání elektronické pošty a služby POP3 pro příjem elektronické pošty, statistické údaje o aplikačních serverech pro groupware, elektronický obchod a internet a statistiku webserveru. Progress IPQoS je také jediné řešení typu QoS, které monitoruje a shromažďuje statistické údaje o Windows NT, souborových systémech NetWare a NetWare Services. Progress IPQoS poté tyto údaje shromáždí a setřídí podle jednoho nebo několika různých kritérií na podnikovém serveru a vygeneruje výstupní sestavy určené IT manažerům.

"Velký rozsah funkcí IPQoS odpovídá potřebám počítačových profesionálů, kteří potřebují propojit stávající systémy s novějšími typu klient/server nebo systémy založenými na internetových technologiích," řekl Stephen R. Castella, viceprezident Progress Software a výkonný ředitel divize ISQP. "Architektura tohoto produktu umožňuje systémovým správcům vypustit do sítě ,agenty‘ IPQoS, vyhodnocovat jejich stav z rozmanitých hledisek a vytvářet webovské sestavy umožňující snáze a přesněji určit příčiny problémů."

"Na podnikových sítích dnes běží více podnikových aplikací pracujících v reálném čase, jako jsou ERP-systémy nebo e-commerce. Pracovníci výpočetních středisek proto potřebují nástroje, které umožňují jít nad rámec běžné základní konfigurace a správy chybových stavů systémových a síťových zařízení. Potřebují v daný okamžik vědět, jak aplikace pracují v síťovém prostředí," podotkl Richard Villars, ředitel oddělení zabývajícího se průzkumem síťového softwaru firmy International Data Corp. "S pomocí takového softwaru, jako jsou oznamovací služby produktu IPQoS od Progress Software, mohou správci informačních systémů kdykoli monitorovat výkonnost a dostupnost síťových aplikací a rychle reagovat na vzniklé problémy."

"Hned v první den svého nasazení odhalil IPQoS drobný, avšak přetrvávající problém týkající se našeho podnikového e-mailového serveru," uvedl Ted Watson, ředitel pro strategické iniciativy společnosti Cabletron Systems. "Naši uživatelé v určitých lokalitách pociťovali sníženou výkonnost tohoto serveru. S informacemi od IPQoS jsme byli schopni tento problém okamžitě vyřešit."

"Jedním z problémů, kterým musíme čelit při správě počítačové sítě používané na výstavách, je doba odezvy, která se prodlužuje s nárůstem provozu na síti," řekl Dean Fuller, prezident firmy ShowNets specializující se na návrh, instalaci, implementaci a správu rychlého přístupu na internet během výstav a veletrhů. "IPQoS je výkonný nástroj určený nejen pro úpravu míst způsobujících časové prodlevy, ale i k analýze určitých bodů sítě umožňující určit účinek zvýšení provozu na celkovou dobu odezvy."

Cena a dostupnost

Progress IPQoS je k dispozici u Progress Software a vybraných síťových integrátorů a přeprodejců. Ceny v USA začínají od 995 USD za licenci pro deset zařízení. Počítá se i s množstevními slevami.

Oddělení vývoje produktů zajišťujících kvalitu internetových služeb

V květnu 1997 vytvořil Progress Software nové oddělení vývoje produktů zajišťujících kvalitu internetových služeb (Internet Software Quality Product Unit), které se zaměřuje na zlepšení produktivity vývojářů a zajištění kvality distribuovaných komponent a aplikací v rámci firemní architektury UAA (Universal Application Architecture). UAA je model umožňující podnikovým aplikacím efektivně spolupracovat na základě standardů. Toto oddělení pokračuje ve vývoji softwarových produktů provozovaných na celopodnikové úrovni s cílem pomoci systémovým manažerům vyrovnat se s rostoucí složitostí dnešní správy aplikací a sítí.

O firmě Progress Software

Profesionální vývojáři využívají řešení firmy Progress Software (produkty Apptivity, WebSpeed, ProtoSpeed a Progress) k tvorbě, zavádění a údržbě podnikových aplikací v prostředí internetu, klient/server i s centrálním počítačem. Progress Software je celosvětový dodavatel s 1200 zaměstnanci, který prodává svůj software ve více než stu zemí Severní Ameriky, Evropy, Asie, Austrálie a Latinské Ameriky. Produkty Progress Software využívají především nezávislí softwaroví prodejci, kteří každoročně utrží za progressovské aplikace více než 1,5 mld. USD. Více informací naleznete na www.progress.com, resp. www.progress.cz.

Tchajwanský průmyslový designér Chris Wu navrhl koncept chytrých hodinek s...
Tyto chytré hodinky jsou opravdu inovativní. Mají otočný displej

Chytré hodinky s operačním systémem jsou poměrně mladou záležitostí, na trhu se objevily poprvé před čtyřmi roky. Doposud se ovšem mezi uživatele nerozšířily...  celý článek

Android 8 se bude jmenovat po sušenkách Oreo
Android O se bude jmenovat po slepovaných sušenkách

Už je to (skoro) jasné. Nový Android, zatím známý jako O, se bude jmenovat po slepované sušence Oreo. Alespoň tomu vše nasvědčuje.   celý článek

Sony Xperia XZ1
Klasika bez výstředností a se skvělou výbavou. Nové top Sony se blíží

Sony si drží svůj styl a zavádění nových designových prvků nechává jiným. Proto i chystaná Xperia XZ1 bude konzervativně vypadající smartphone, ovšem se...  celý článek

Podobu iPhonu 8 potvrdil řetězec McDonald’s.
Hamburgerový král prozradil podobu iPhonu 8 s vykrojeným displejem

Představení chystaného výročního iPhonu se blíží. Řada vlastností už byla potvrzena. Nyní přichází další, a to od neočekávaného zdroje. Vzhled telefonu...  celý článek

Alcatel Pop 4 (6)
Smartphonový Obr XXL za rozumné peníze. Test Alcatel Pop 4 (6)