Tisková zpráva: Osobní televize bude mít pevný disk

Ttechnologie pevných disků Quantum QuickView umožní živé televizní vysílání pozastavit, zpomaleně přehrát nebo sledovat určitý pořad znovu od počátku, zatímco program se bude dále nahrávat.
Praha, Milpitas, 4. 1. 1999 - Společnosti Quantum Corporation a TiVo, Inc., oznámily, že uzavřely strategickou alianci, která divákům přinese dosud nebývalé možnosti sledování televizního vysílání. Technologie "osobní televize" (Personalized TV) společnosti TiVo a technologie pevných disků Quantum QuickView umožní živé televizní vysílání pozastavit, zpomaleně přehrát nebo sledovat určitý pořad znovu od počátku, zatímco program se bude dále nahrávat.

"Ze spolupráce se společností TiVo jsme velice potěšeni, neboť právě tato společnost se stává předzvěstí nové éry využití televize a vytváří novou skupinu výrobků, které mohou změnit celý průmysl spotřební elektroniky," uvedl Tony Francesca, viceprezident a hlavní manažer divize Consumer Electronics Storage Business Unit (CESBU) společnosti Quantum.

Pevné disky s novou technologií Quantum QuickView jsou pro "osobní televizi" klíčovou technologií a budou se montovat do přístrojů TiVo, které se stanou domácími centry pro služby "osobní televize".

Televizní diváci získají okamžitý přístup ke kterémukoli místu záznamu a možnost velice jednoduché manipulace s nahrávkou. Oblíbený pořad lze vyhledat a automaticky nahrát jediným stiskem tlačítka. A prostřednictvím kurzorových kláves na dálkovém ovladači TiVo lze přístroji "napovědět", jaké divák preferuje žánry, herce apod.

Společnost TiVo, která sídlí v kalifornském Sunnyvale, založili bývalí manažeři společnosti Silicon Graphics Mike Ramsay a Jim Barton. "Aliance se společností Quantum a použití technologie Quantum QuickView umožní přizpůsobit televizní vysílání potřebám a přáním konkrétního diváka. Máme k dispozici skutečnou technologickou platformu a bohaté zkušenosti s vysílám. Proto může být provoz nové služby zahájen již začátkem tohoto roku," uvedl Mike Ramsay, výkonný ředitel společnosti TiVo.