Tisková zpráva: HP a Seagate plánují růst technologie sítí periferních pamětí a multigigabitové technologie Fibre Channel

PALO ALTO A SCOTTS VALLEY, Kalifornie -- 9. listopadu 1998-Společnosti Hewlett-Packard Company a Seagate Technology oznámily vývojové plány, na jejichž konci budou dodávky výrobků založené na dvougigabitové (2 Gb/s) technologii Fibre Channel s perspektivou vývoje čtyřgigabitové a vyšší. Mnohonásobné zvýšení šířky pásma je reakcí na vznikající potřebu výrobců výpočetních systémů vytvářet smyčky s vyšší propustností a budovat topologie schopné kaskádně propojovat velké množství smyček s šířkou pásma 1 Gb/s dohromady přes vysokorychlostní přepínače propojené multigigabitovými spoji.

Stále větší úspěch zesilovačů signálu a řadičů s protokolem Fibre Channel od HP a Seagate s vysoce výkonnými pevnými disky pro rozhraní Fibre Channel pomůže při směrování průmyslu k implementaci vysokých šířek pásma a tedy i rychlostí přenosu dat definovaných ve specifikaci Fibre Channel. Maximální potenciál 2Gb/s spojů je 800 Mb/s v případě, že je využito možnosti použití plného duplexu umožněného diskovými mechanikami vybavenými duálními porty Fibre Channel. To je dvojnásobná šířka pásma, ve srovnání s 1Gb/s spojením, a několikanásobek propustnosti ostatních vstupně výstupních rozhraní. Této zvýšené šířky pásma je třeba k udržení kroku se stále se zvyšující rychlostí přenosu dat dnešních vysoce výkonných diskových mechanik. Za příklad růstu výkonu může posloužit rodina disků Cheetah s 10 000 otáčkami za minutu.

HP a Seagate těsně spolupracují s ostatními průmyslovými špičkami - členy komunity Fibre Channel. Jejich úsilí pomůže zajistit, že budoucí multigigabitové produkty pro technologii FC budou spolupracovat a koexistovat s dnešními produkty pro 1Gb/s technologii stejně tak, jako i s budoucími multigigabitovými produkty od ostatních dodavatelů. Očekává se, že produkty pro technologii Multigigabit Fibre Channel se začnou na trhu objevovat začátkem roku 2000.

O společnosti Hewlett-Packard Company

Společnost Hewlett-Packard Company je špičkový globální dodavatel výpočetní techniky, řešení pro Internet a intranet, služeb, výrobků pro komunikace a měřících přístrojů, přičemž ve všech těchto oborech je považována za špičku v kvalitě a podpoře. HP má 127 200 zaměstnanců a v roce 1997 dosáhla příjmů 42,9 miliardy USD. Informace o komponentách Fibre Channel od společnosti HP, řešením pro tuto technologii můžete nalézt na adrese http://www.hp.com.

Společnost Seagate Technology, Inc.je vedoucí poskytovatel technologie a produktů umožňujících lidem, ukládat a spravovat informace. Společnost je rozhodnuta poskytnout nejlepší produkty ve své třídě, aby pomohla lidem získat informace kdekoli, kdykoli a jakkoli je potřebují. Seagate je největší výrobce diskových mechanik na světě, magnetických záznamových hlav a médií. Je významným inovátorem v oblasti magnetopáskových jednotek a jedním z hlavních vývojářů programového software pro správu informací podnikové třídy. Seagate naleznete všude po celém světě rovněž na WWW stránkách s adresou http:// www.seagate.com. Pokud chcete získat automaticky novinky, ceny akcií a finanční informace přes telefon, vytočte číslo +1 (877) SEG-NYSE v Severní Americe, mimo USA a Kanadu vytočte číslo 1 (760) 704 43 68.

Logo "S" společnosti Seagate a Seagate Technology jsou registrované ochranné známky společnosti Seagate Technology, Inc. Všechny ostatní ochranné známky nebo registrované ochranné známky jsou vlastnictvím jejich příslušných majitelů.

Tiskové zprávy a další informace o společnosti Seagate Technology je možné získat na Internetu pomocí služby World Wide Web na adrese http://www.seagate.com.