Tisková zpráva: HP a Seagate plánují růst technologie sítí periferních pamětí a multigigabitové technologie Fibre Channel

PALO ALTO A SCOTTS VALLEY, Kalifornie -- 9. listopadu 1998-Společnosti Hewlett-Packard Company a Seagate Technology oznámily vývojové plány, na jejichž konci budou dodávky výrobků založené na dvougigabitové (2 Gb/s) technologii Fibre Channel s perspektivou vývoje čtyřgigabitové a vyšší. Mnohonásobné zvýšení šířky pásma je reakcí na vznikající potřebu výrobců výpočetních systémů vytvářet smyčky s vyšší propustností a budovat topologie schopné kaskádně propojovat velké množství smyček s šířkou pásma 1 Gb/s dohromady přes vysokorychlostní přepínače propojené multigigabitovými spoji.

Stále větší úspěch zesilovačů signálu a řadičů s protokolem Fibre Channel od HP a Seagate s vysoce výkonnými pevnými disky pro rozhraní Fibre Channel pomůže při směrování průmyslu k implementaci vysokých šířek pásma a tedy i rychlostí přenosu dat definovaných ve specifikaci Fibre Channel. Maximální potenciál 2Gb/s spojů je 800 Mb/s v případě, že je využito možnosti použití plného duplexu umožněného diskovými mechanikami vybavenými duálními porty Fibre Channel. To je dvojnásobná šířka pásma, ve srovnání s 1Gb/s spojením, a několikanásobek propustnosti ostatních vstupně výstupních rozhraní. Této zvýšené šířky pásma je třeba k udržení kroku se stále se zvyšující rychlostí přenosu dat dnešních vysoce výkonných diskových mechanik. Za příklad růstu výkonu může posloužit rodina disků Cheetah s 10 000 otáčkami za minutu.

HP a Seagate těsně spolupracují s ostatními průmyslovými špičkami - členy komunity Fibre Channel. Jejich úsilí pomůže zajistit, že budoucí multigigabitové produkty pro technologii FC budou spolupracovat a koexistovat s dnešními produkty pro 1Gb/s technologii stejně tak, jako i s budoucími multigigabitovými produkty od ostatních dodavatelů. Očekává se, že produkty pro technologii Multigigabit Fibre Channel se začnou na trhu objevovat začátkem roku 2000.

O společnosti Hewlett-Packard Company

Společnost Hewlett-Packard Company je špičkový globální dodavatel výpočetní techniky, řešení pro Internet a intranet, služeb, výrobků pro komunikace a měřících přístrojů, přičemž ve všech těchto oborech je považována za špičku v kvalitě a podpoře. HP má 127 200 zaměstnanců a v roce 1997 dosáhla příjmů 42,9 miliardy USD. Informace o komponentách Fibre Channel od společnosti HP, řešením pro tuto technologii můžete nalézt na adrese http://www.hp.com.

Společnost Seagate Technology, Inc.je vedoucí poskytovatel technologie a produktů umožňujících lidem, ukládat a spravovat informace. Společnost je rozhodnuta poskytnout nejlepší produkty ve své třídě, aby pomohla lidem získat informace kdekoli, kdykoli a jakkoli je potřebují. Seagate je největší výrobce diskových mechanik na světě, magnetických záznamových hlav a médií. Je významným inovátorem v oblasti magnetopáskových jednotek a jedním z hlavních vývojářů programového software pro správu informací podnikové třídy. Seagate naleznete všude po celém světě rovněž na WWW stránkách s adresou http:// www.seagate.com. Pokud chcete získat automaticky novinky, ceny akcií a finanční informace přes telefon, vytočte číslo +1 (877) SEG-NYSE v Severní Americe, mimo USA a Kanadu vytočte číslo 1 (760) 704 43 68.

Logo "S" společnosti Seagate a Seagate Technology jsou registrované ochranné známky společnosti Seagate Technology, Inc. Všechny ostatní ochranné známky nebo registrované ochranné známky jsou vlastnictvím jejich příslušných majitelů.

Tiskové zprávy a další informace o společnosti Seagate Technology je možné získat na Internetu pomocí služby World Wide Web na adrese http://www.seagate.com.

Samsung GearFit2 Pro
Náramek dovolí plavání i potápění. Přinese i podporu Spotify

Ačkoli bude hlavní hvězdou blížící se tiskové konference Samsungu v New Yorku již sedmá generace phabletu Note, jedinou odhalenou novinkou nebude. Spolu s ním...  celý článek

Bude takto vypadat nejlepší letošní nokia?
Nokia osmičkou letos nekončí. Chystá ještě lepší smartphone

Minulý týden představená Nokia 8 je první novodobou nokií, která snese srovnání s těmi nejlepšími smartphony. Vrcholem letošního roku ovšem není, prý se totiž...  celý článek

Poutáním na představení Notu 8 ozdobil Samsung i Times Square
Živě z New Yorku: Samsung ukázal svůj nejvýkonnější a nejdražší mobil

Samsung v New Yorku právě představil nový model Note 8. Je to přístroj s mnoha nej. Nic lepšího zatím jihokorejský výrobce nevyrobil. Současně to však bude i...  celý článek

Android 8.0 Oreo je mocný a rychlý
Android Oreo je tady. Je rychlý, mocný a slibuje větší bezpečnost

Google v pondělí večer oficiálně představil velkou aktualizaci systému Android. Využil k tomu den, kdy Američané mohli pozorovat úplné zatmění Slunce. K...  celý článek

Samsung Galaxy S8
Prodeje Galaxy S8 nemusí být růžové, pomoci by mohl Note 8

Samsung při zmínce o prodejích svého nového top modelu pouze sdělil, že se prodává nejlépe v historii, ale žádná čísla neuvedl. Nyní to vypadá, že prodeje...  celý článek

Chtěl se vyfotit na záchodě. Omylem vystřelil a dostal šest let

Striptýzové kluby slibují nevšední zážitky, střelba mezi ně ovšem nepatří. O takový netradiční zážitek se loni 17. prosince návštěvníkům klubu Lust ve...  celý článek

Smartphony značky BLU podle společnosti Kryptowire odesílaly osobní data...
Smartphony s vestavěným špionem opět v prodeji. Jsou extra levné

Krátce poté, co vyšlo najevo, že smartphony BLU bez vědomí uživatele odesílají osobní data na čínské servery, zastavil Amazon jejich prodej. Pár dnů nato je...  celý článek

Tchajwanský průmyslový designér Chris Wu navrhl koncept chytrých hodinek s...
Tyto chytré hodinky jsou opravdu inovativní. Mají otočný displej

Chytré hodinky s operačním systémem jsou poměrně mladou záležitostí, na trhu se objevily poprvé před čtyřmi roky. Doposud se ovšem mezi uživatele nerozšířily...  celý článek

Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!