Tisková zpráva: Finále Miss Internet v přímém přenosu

Již třetím rokem putují k Janu Fikáčkovi tisíce e-mailů, jejichž obsahem jsou tři ženská jména. Opět se volí nejpůvabnější krásky českého Internetu.
PRAHA (26. 11. 1998) -- Již třetím rokem putují k Janu Fikáčkovi tisíce e-mailů, jejichž obsahem jsou tři ženská jména. Opět se volí nejpůvabnější krásky českého Internetu, a to hned ve dvou kategoriích: z veřejného hlasování vzejde Miss Sympatie a porota odhlasuje, komu bude propůjčen titul Miss Internet(r) a vicemiss Internet. A právě tohle finále bude možno shlédnout 10. 12. 1998 v přímém přenosu na serveru live.atlas.cz, který je součástí jediného českého portálu Atlas společnosti SPRINX.

Miss Internet (www.cybermiss.cz), jejímž pořadatelem je Ing. Jan Fikáček, se odlišuje od jiných podobných soutěží nejen způsobem hlasování a předvádění půvabů, ale i tím, že kromě krásy a osobního kouzla soutěžící se hodnotí i kvalita její virtuální prezentace na Internetu, vzdělanost, inteligence a přehled - jak všeobecný, tak zejména v oblasti počítačů a Internetu. Do živého finále, které se bude konat 10. 12. v restaurantu Classic, se probojují první 3 dívky ze soutěže Sympatie - hlasování bude ukončeno 1. 12. -, dalších 9 finalistek určí porota.

Přímý přenos a poté i videozáznamy budou k dispozici ve dvou kvalitách: 28k proud je určen pro modemové připojení, 56k proud pro připojení LAN a ISDN. Živé vysílání po Internetu zajišťuje plně sponzorsky společnost SPRINX, která již s úspěchem přenášela konference Forum 2000 a Invex Forum. K jeho sledování není potřeba nic jiného než program MS Media Player 5.2, který je zdarma. Kromě společnosti SPRINX sponzorují soutěž také firmy IBM, Microsoft a CK Fischer. Miss Internet České republiky je otevřená ("open") soutěž - přihlásit se mohou dámy nejen z ČR. Do budoucna se počítá s rozdělením na klání české a celoevropské.

Stránky MISS Internet 1998: http://www.cybermiss.cz, pro přímý přenos: http://live.altas.cz

Ing. Jan Fikáček V letech 1991 - 1997 předsedal Mense ČR, je předsedou Einsteinovy společnosti, kterou v roce 92 založil (www.cybermiss.cz/es.htm). Uspořádal první virtuální (internetovou) vysokoškolskou přednášku v ČR (http://pteryx.natur.cuni.cz/~fikacek/fvr.htm) a publikoval filosofickou knížku na Internetu. V médiích je znám svou slabostí pro inteligentní a krásné dívky a jako organizátor soutěží Miss Mensa a Miss Einstein, a dvou předcházejících ročníků soutěže Miss Internet.

Spojení / Kontakt: office: fikacek@natur.cuni.cz home: fikacek@cesnet.cz http://www.cybermiss.cz/jf.htm tel. domů + zázn.: 02/581 92 83 tel. zam.: 02/2195-2103, -2422

SPRINX, s. r. o. Společnost SPRINX se zabývá řešením komunikace uvnitř firem pomocí špičkových technologií firmy Microsoft. Je tvůrcem www serverů pro prezentaci firem i serverů obchodních.

SPRINX je autorem a provozovatelem portálu ATLAS, který poskytuje nejen komplexní a rychlé vyhledávání v českém Internetu, ale i možnost zřídit si zdarma vlastní www stránky (od dubna roku 1998) a e-mailovou schránku (října 1998), levně přes Internet telefonovat nebo pořádat videokonference. Unikátní funkcí Atlasu je možnost personalizace (od června 1997), přizpůsobení si jeho vzhledu požadavkům uživatele tak, aby přímo dostával ty informace, o které má zájem. Rychlé připojení k Internetu poskutuje společnost Global One.

Nokia 8
Nejlepší Nokia 8 má skvělý výkon a je to první „obojíčkový“ smartphone

Nový vlastník značky Nokia konečně představil svůj top model. Novinka s označením 8 je špičkový smartphone, který ctí tradice. Nemá displej přes celé čelo, ale...  celý článek

Nubia Z11 miniS