Tisková zpráva: Finále Miss Internet 1998

PRAHA (11. 12. 1998) -- Jedenáct krasavic soutěžilo ve čtvrtek 10. 12. o titul Miss Internet v pražském restaurantu Classic. Soutěž byla zároveň přímém přenosu vysílána po Internetu ze serveru live.atlas.cz. Z klání vyšla vítězně šestnáctiletá studenta gymnázia ze Zábřehu na Moravě, slečna Gabriela Janků.

Večer, stejně jako celou soutěž Miss Internet, vymyslel a zorganizoval Ing. Jan Fikáček a moderoval pan Ondřej Neff. V porotě zasedly známé osobnosti českého Internetu. Slavnostní večer, při kterém "šampaňské teklo proudem", vyvrcholil volbou Miss Internet. Stala se jí (a nadupaný notebook od firmy IBM vyhrála) již zmíněná Gabriela Janků - míry 88-60-90, výška 179 cm, váha 56 kg. "Vůbec jsem to nečekala," svěřila se dojatá dívka přítomným novinářům. Titulem 1. vicemiss se může pyšnit Markéta Kaštánková, 2. vicemiss se pak stala slečna Tereza Adámková. Všechny tři slečny vyhrály zájezd na Kanárské ostrovy od CK Fischer.

Průběh večera byl poněkud neobvyklý. Finalistky, které byly ostatně vybrány ve veřejném hlasování e-mailem, nejprve představovaly své www stránky, přičemž měly hlavy zahaleny závojem. Nejkrásnější stránky měla a Miss Web byla zvolena Markéta Kaštánková. Poté, už bez závojů, se soutěžící předvedly ve volné disciplíně: kochali jsme se jejich zpěvem, tancem i přednáškou o formátu MP3. Na divácích v sále bylo, aby položením růže k nohám dali hlas své favoritce pro Miss Sympatie. Porotci zase vybírali Miss Beauty. Oba tyto tituly připadly opět Gabriele Janků.

Pokud jste všechnu tu slávu zmeškali, není ještě nic ztraceno: na serveru live.atlas.cz společnosti SPRINX bude už od příštího týdne k dispozici záznam finále a rozhovory se všemi finalistkami.

fotografie dívek a další podrobnosti o finále na adrese http://www.cybermiss.cz

video ukázky budou dány k dispozici v průběhu týdne od 14.12.1998 na serveru http://live.atlas.cz

Ing. Jan Fikáček

V letech 1991 - 1997 předsedal Mense ČR, je předsedou Einsteinovy společnosti, kterou v roce 92 založil (www.cybermiss.cz/es.htm). Uspořádal první virtuální (internetovou) vysokoškolskou přednášku v ČR (http://pteryx.natur.cuni.cz/~fikacek/fvr.htm) a publikoval filosofickou knížku na Internetu. V médiích je znám svou slabostí pro inteligentní a krásné dívky a jako organizátor soutěží Miss Mensa a Miss Einstein, a dvou předcházejících ročníků soutěže Miss Internet.

Spojení / kontakt kancelář: fikacek@natur.cuni.cz domů: fikacek@cesnet.cz http://www.cybermiss.cz/jf.htm tel. domů + zázn.: 02/581 92 83 tel. zam.: 02/2195-2103, -2422

SPRINX, s. r. o.

Společnost SPRINX se zabývá řešením komunikace uvnitř firem pomocí špičkových technologií firmy Microsoft. Je tvůrcem www serverů pro prezentaci firem i serverů obchodních. SPRINX je autorem a provozovatelem portálu ATLAS, který poskytuje nejen komplexní a rychlé vyhledávání v českém Internetu, ale i možnost zřídit si zdarma vlastní www stránky (od dubna roku 1998) a e-mailovou schránku (října 1998), levně přes Internet telefonovat nebo pořádat videokonference. Unikátní funkcí Atlasu je možnost personalizace (od června 1997), přizpůsobení si jeho vzhledu požadavkům uživatele tak, aby přímo dostával ty informace, o které má zájem. Rychlé připojení k Internetu poskytuje společnost Global One.

Spojení / kontakt Jiří Barcal SPRINX, s. r. o., Výchozí 6, 147 00 Praha 4 mailto:jiri.barcal@sprinx.cz www: http://www.sprinx.cz tel.: 02 / 5101 4211 fax: 02 / 5101 4200

Tchajwanský průmyslový designér Chris Wu navrhl koncept chytrých hodinek s...
Tyto chytré hodinky jsou opravdu inovativní. Mají otočný displej

Chytré hodinky s operačním systémem jsou poměrně mladou záležitostí, na trhu se objevily poprvé před čtyřmi roky. Doposud se ovšem mezi uživatele nerozšířily...  celý článek